Utilizati dezinfectanti pentru maini oriunde v-ati afla

Share Button

Sunt microbi peste tot! Ele pot ajunge la mainile si obiectele pe care le atingem in timpul activitatilor de zi cu zi si ne pot imbolnavi. Curatarea mainilor in momente cheie cu apa si sapun sau un dezinfectant pentru maini care contine cel putin 60% alcool este unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii puteti face pentru a evita imbolnavirea si raspandirea microbilor la cei din jurul vostru.

Exista diferente importante intre spalarea mainilor cu apa si sapun si curatarea mainilor cu un dezinfectant pentru maini. Apa si sapunul functioneaza prin indepartarea tuturor tipurilor de microbi de pe maini, in timp ce dezinfectantul indeparteaza anumiti microbi de pe piele.

De exemplu, desi in multe situatii dezinfectantii de mana pe baza de alcool pot reduce rapid numarul de microbi, acestia ar trebui utilizati numai in situatiile potrivite. Sapunul si apa sunt mai eficiente decat dezinfectantii pentru maini la indepartarea anumitor tipuri de microbi – cum ar fi norovirusul, Cryptosporidium si Clostridioides difficile –si unele substante chimice.

Dezinfectantii pentru maini pot, de asemenea, sa nu elimine substantele chimice nocive (cum ar fi pesticidele) si metalele grele (cum ar fi plumbul).

ppt.ro

Spalarea mainilor reduce cantitatea de tot felul de microbi, pesticide si metal in maini. Stiind cand sa va curatati mainile si ce metoda sa utilizati va va oferi cea mai buna sansa de a preveni imbolnavirea.

Cand ar trebui sa folosesc…?

Sapun si apa 

 • Inainte,in timpul si dupa prepararea alimentelor.
 • Inainte de a manca.
 • Inainte si dupaingrijirea cuiva care este bolnav de diaree sau varsaturi.
 • Inaintesi dupa tratarea taieturilor sau ranilor.
 • Dupa ceam mers la baie.
 • Dupaschimbarea scutecelor sau curatarea unui copil care a mers la baie.
 • Dupa atingereaunui animal, a hranei pentru animale sau a excrementelor de animale.
 • Dupamanipularea hranei pentru animale de companie sau trateaza.
 • Dupa ceam atins gunoiul.
 • Daca aveti maini vizibil murdare sau unse.

Dezinfectant pentru maini

 • Inaintesi dupa vizitarea unui prieten sau a unei persoane dragi in spital sau la azil, cu exceptia cazului in care aceasta persoana este bolnava cu Clostridioides difficile (caz in care, utilizati sapun si apa pentru a va spala pe maini).
 • Daca sapunul si apa nu sunt disponibile, utilizati un dezinfectant pentru maini care contine cel putin 60% alcool si spalati-le cu apa si sapun cat mai curand posibil.

NU utilizati un dezinfectant pentru maini daca mainile dumneavoastra sunt vizibil murdare sau unse; de exemplu, dupa ce s-a  lucrat in gradina, joc in aer liber, sau de pescuit sau camping. Eventual curatati murdaria cu un servetel umed, dupa care aplicati dezinfectant.  Daca este disponibila o statie de spalare a mainilor, spalati-le cu apa si sapun in loc sa utilizati dezinfectant pentru maini.

Dupa ce nasul este suflat, tusit sau stranutat, mainile trebuie curatate imediat cu apa si sapun sau cu un dezinfectant de maini pe baza de alcool pentru a preveni raspandirea microbilor, astfel ramanand sanatosi ! Recomandare: cumpara dezinfectant de maini la bidon de 10l pentru a face economii.

Be Sociable, Share!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.