Unde gasesti produse bisericesti de calitate

Share Button

O slujba bisericeasca reprezinta nu trebuie sa reprezinte doar un eveniment izolat, la care sa mergem doar de Craciun sau de Pasti, ori cu ocazia unor sarbatori traditionale in viata comunitatii. Astfel, trebuie luat in calcul ca o slujba bisericeasca este si evenimentul principal la botezul copiilor, la cununie sau, in cazul cel mai putin fericit, la deces.

Din acest motiv, cu totii credem ca am avut apreciere pentru un preot cu har, care stie sa potriveasca asa cum rebuie cuvintele, astfel incat evenimentul la care participam sa fie plin de sens. De asemenea, dincolo de cuvantul preotesc, am apreciat intotdeauna produsele bisericesti, precum si faptul ca purtatorii de sutana sunt persoane ingrijite, atente atat la modul in care vorbesc, precum si la cel in care se imbraca.

Unde gasim insa cele mai de calitate produse bisericesti si la ce categorii trebuie sa fim atenti? Mai ales, vorbim aici despre produse bisericesti care nu se gasesc pe toate drumurile, nici la magazinele  obisnuite de retail. Din acest motiv, identificarea unor produse de calitate reprezinta o misiune oarecum dificila, daca nu stii unde anume sa cauti.

Vesminte brodate cu maiestrie si gust

ppt.ro

Principalele obiecte bisericesti care ies in evidenta la o slujba sunt vesmintele preotilor. Astfel, aici atrag atentia in special vesmintele brodate, acestea fiind lucrate manual sau la masina, de catre confectionari cu traditie. Unul dintre magazinele care comercializeaza astfel de produse este Crilovic, un producator cu traditie in acest domeniu.

Pe pagina principala a producatorului vom gasi produse bisericesti dispuse pe categorii distincte, astfel incat sa ne fie usor sa le alegem. Referitor la vesmintele preotesti, acestea sunt confectionate din cele mai bune materiale, cum ar fi brocardul, un produs de calitate, gros si greu la atingere, care constituie un acoperamant complet pentru preoti sau arhierei.

De asemenea, avem la dispozitie epitrahile de cea mai buna calitate. Denumite si patrafire, acestea se pun in jurul gatului si acopera corpul preotului din cap pana in picioare. Acesta atrage atentia in special prin broderia si modelele atent alese, in care predomina contrastul dintre materialul de baza, ce poate fi alb satinat, negru sau turcoaz, si broderia aurie sau argintie, dupa caz.

Epitafuri din materiale alese

Nu in ultimul rand, avem la dispozitie epitafuri si acoperaminte. Acestea sunt nelipsite practic de la orice slujbe. Epitaful este folosit ca acoperamant pentru masa cu pomeni, fiind folosit inclusiv ca acoperamant pentru sicrie. Astfel, in trecut, acest acoperamant era confectionat din panza simpla, colorata sau nu, aceasta simbolizand giulgiul in care a fost invesmantat Mantuitorul Iisus Hristos.

watchshop.ro

Ulterior, acest acoperamant a capatat o valoare si o incarcatura simbolice, acesta fiind confectionat din materiale deosebite, cu broderii sugestive. Astfel, epitafurile din ziua de azi sunt confectionate din catifea sau din satin, cu broderii simbolizand diverse scene biblice.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.