Solutii pentru irigare

Share Button

In momentul in care locuiesti la casa, cu siguranta ai nevoie de cele mai bune sisteme irigatii, iar in continuarea acestui articol vom vedea de ce am facut aceasta afirmatie.

Ei bine, sa zicem ca locuiesti la casa si ai de gand sa iti amenajezi curtea in cel mai frumos fel, cu gazon. In aceste conditii un lucru este cat se poate de sigur, si anume acela ca gazonul pentru a avea viata trebuie sa fie tuns saptamanal, si udat zi de zi sau aproape zi de zi.

In ceea ce priveste taierea ierbii trebuie precizat ca in acest sens se foloseste neaparat masina pentru tuns gazonul si nu motocoasa, iar acest aspect trebuie cunoscut de catre toti cei care opteaza pentru gazon.

Apoi, in ceea ce priveste udatul gazonului, este iarasi foarte important de mentionat faptul ca gazonul trebuie udat uniform, iar pentru asta este nevoie de un sistem foarte bun de irigatii.

ppt.ro

Ei bine, atunci cand vine vorba despre sisteme de irigatii trebuie mentionat faptul ca acestea sunt de diferite tipuri, iar unul dintre acestea face referire la irigarea prin picurare.

Irigarea prin picurare asigura o uniformitate a udarii plantelor pe suprafete mai mari de teren, in mod deosebit in cazul plantelor lungi.

Atunci cand se opteaza pentru acest sistem de irigare trebuie mentionat faptul ca apa ajunge fix la radacina plantei, si nu sunt irigate buruienile de pe interval.

watchshop.ro

Acest sistem de irigare este ideal deoarece necesita un consum redus de apa si de energie, insa ofera un randament foarte mare, deci putem spune ca irigarea prin picurare este extrem de eficienta.

Exista deasemenea o alta modalitate de irigare, iar aceasta este irigarea prin aspersie, care asigura debite mari de apa cu irigare uniforma intr-o perioada de timp scurta.

Referitor la acest tip de irigare trebuie mentionat faptul ca este cel mai durabil tip de irigare, si poate sa fie folosit ani de zile fara a se degrada. Aceste sisteme de irigare sunt flexibile si se pot muta cu o foarte mare usurinta de la un teren la altul.

Sistemele de irigare prin aspersie sunt ideale pentru pepeniere si pentru culturile legumicole.

Un al treilea sistem de irigare este sistemul de irigare prin microaspersie, iar referitor la acest sistem de irigare trebuie mentionat faptul ca de regula se foloseste pentru culturile din sere si solare.

Acest tip de sistem de irigare asigura un mediu perfect pentru dezvoltarea plantelor, si ajuta a mentinerea temperaturii la nivel optim pe timpul sezonului cald.

Sistemul de irigare prin microaspersie poate fi folosit si pentru cresterea confortului termic in spatiile publice. Acest sistem de irigare este durabil, fiabil si eficient.

Asadar, atunci cand intentionezi sa iti amenajezi curtea cu gazon trebuie sa stii mai intai de toate ca ai nevoie de o masina de tuns gazonul pentru a taia iarba in fiecare saptamana, iar apoi trebuie sa stii care sunt tipurile de sisteme de irigatie si sa iti alegi sistemul ideal de irigatie pentru a uda gazonul in fiecare zi.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.