Tot ce trebuie sa stiti despre sapunuri si detergenti industriali

Share Button

Nicio industrie nu opereaza in vid si niciuna nu este suficienta. Toate industriile necesita mai multe contributii pentru a-si satisface procesele de marketing si productie. Oricat de mare ar fi o companie, se bazeaza pe alte industrii pentru unele ingrediente, etichete pentru produse, containere si cutii de transport si multe altele.

Nu numai producatorii de sapun si detergenti industriali trebuie sa aiba acces la contributii esentiale, ci trebuie sa caute furnizori cu costuri reduse, deoarece fortele pietei le directioneaza sa reduca costurile.

Cresterea pietelor globale poate ajuta, iar profesionistii care achizitioneaza companii de sapun si detergenti exploreaza regiuni straine, inclusiv cele din tarile in curs de dezvoltare, pentru a gasi noi surse de materiale.

Caracteristicile pietei muncii si ale infrastructurii fizice afecteaza si influenteaza si performanta producatorilor de sapun. Producatorii de sapun, chiar si cei mai mari, nu isi mentin in cea mai mare parte capacitatile de productie chimica din interior. Prin urmare, acestia ar trebui sa furnizeze si sa cumpere materiile prime de la alti furnizori.

ppt.ro

O tendinta recenta in randul companiilor mari de sapun si detergenti este reducerea numarului de furnizori folositi, ca o miscare care ajuta la reducerea costurilor si la imbunatatirea beneficiilor. Cunoscuta drept „consolidarea furnizorilor”, aceasta tendinta pune mai multe afaceri in controlul unui grup de mai putini furnizori, oferindu-le astfel un stimulent mai mare si beneficii pentru a oferi servicii superioare clientilor lor care fac sapun.

In plus, este aparent mai putin costisitor si mai usor sa se ocupe cu un numar mic de furnizori pentru o contributie data. Un efect negativ al consolidarii furnizorilor este acela ca diferitii furnizori au puncte forte. In timp ce unii pot fi excelenti in asigurarea livrarilor la timp de inputuri de inalta calitate si in reactia la solicitarile directe ale cumparatorilor, altii pot fi foarte buni la anticiparea cerintelor cumparatorului sau la oferirea de servicii auxiliare, cum ar fi urmarirea stocurilor.

Prin urmare, pentru a implementa o strategie de succes a consolidarii furnizorilor, un cumparator trebuie sa cantareasca cu atentie compromisurile care pot aparea.

watchshop.ro

Desi sapunurile si detergentii nu sunt in general considerati ca produse de inalta tehnologie, companiile cauta intotdeauna un produs avansat pentru a creste vanzarile, deoarece a avea produse noi si cu valoare ridicata este modalitatea principala de a imbunatati rentabilitatea.

Dar, intrucat majoritatea celor mai mari producatori de sapun din lume, au cedat o mare parte din puterile si capacitatile lor chimice, apeleaza la furnizorii de materii prime pentru a oferi expertiza chimica.

Dincolo de cautarea pur si simplu a furnizorilor eficienti, producatorii de sapun si furnizorii lor de materii prime trebuie sa formuleze mai multe aliante tehnologice in urmatorii cativa ani decat in ​​trecut. Acest lucru necesita producatorii de sapun sa conceapa si sa formuleze o noua cultura, in care vor impartasi informatii cu furnizorii lor.

Industria chimica produce nu numai substante chimice de baza si de specialitate, ci si produse chimice agro, farmaceutice si produse de ingrijire a consumatorilor. Incepand cu materii prime precum ulei, grasimi, alcaline, minerale, gaze, aer si apa, industria chimica transforma aceste materiale intr-o gama larga de substante destinate utilizarilor si aplicatiilor de catre alte companii chimice, alte industrii si consumatori.

Sapunurile si detergentii sunt unul dintre cele mai vechi si importante segmente ale activitatii chimiei. Aceste produse sunt concepute si formulate folosind chimie simpla, dar au un grad ridicat de diferentiere de-a lungul liniilor de marca.

Costurile de cercetare si dezvoltare sunt in crestere, iar majoritatea acestor produse devin de inalta tehnologie. Ca produse de ingrijire a consumatorilor ne referim la produse, precum sapunuri.

Printre principalii factori de piata ai acestei industrii se numara

Inovarea produsului

Inovatia produsului permite tuturor companiilor, mari sau mici, sa participe intr-un sector in care nevoile consumatorilor evolueaza si oportunitatile cresc atat pentru piata de masa, cat si pentru solutii de nisa pentru a satisface atitudini si stiluri de viata diverse. Acesta ajuta la realizarea unor dezvoltari majore, inovatii si descoperiri tehnologice, care pot fi la nivel de formulare, la nivel de forma de produs sau la nivel de ambalare.

Consum durabil

Un consum durabil inseamna schimbarea obiceiurilor oamenilor, astfel incat sa se minimizeze impactul asupra mediului din cauza utilizarii domestice. Acest principiu a fost pus in aplicare odata cu aparitia produselor concentrate.

Totusi, aceste produse nu au avut efectul economic si de mediu prevazut, deoarece unele persoane nu credeau ca este necesara o doza mai mica de produse concentrate. Din aceasta cauza, in ultimii ani, industria a introdus conceptul de dozare unitara in capsule pe tablete pe piata detergentilor de spalat vase.

Dozarea unitara ofera comoditate si simplitate, anticipand cererea consumatorilor de produse usor de utilizat si mai sigure. Dozarea unitara a avut diverse efecte pozitive asupra mediului,

Dezvoltarea de produse noi

Practica dezvoltarii si introducerii de noi produse pe piata acopera ciclul complet de viata al produsului, care porneste de la identificarea primara a oportunitatii de piata, conceptie, proiectare si dezvoltare si trece prin productie, lansare de produse, sprijin, imbunatatire si pensionare.

Procesul este in principal preocupat de transformarea conceptului de produs intr-o realitate functionala. Ca atare, conceptul de dezvoltare a noilor produse tinde sa se concentreze mai mult pe inginerie, ocupand problemele noilor tehnologii si dezvoltarii si testarii prototipurilor functionale.

Pe masura ce pietele devin din ce in ce mai mature, producatorii sunt sub presiune ridicata pentru a avea cicluri de dezvoltare a produselor noi mai rapide. Motivul principal pentru dezvoltarea de noi produse este comoditatea.

Reglementari

Industria sapunurilor si a detergentilor este una dintre cele mai reglementate dintre toate si, pe langa reglementarea produselor sale, este supusa mai multor cerinte care vizeaza reducerea eliberarii substantelor chimice in mediu in timpul procesului de fabricatie. Aceste cerinte includ, in general, limitari (prin reglementari) privind cantitatea de substanta, care poate fi eliberata in mediu.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.