Rivalitatea dintre Apple, Samsung si Sony pe piata smartphone

Share Button

Rivalitatea dintre companiile producatoare de smartphone-uri este foarte reala si nici o oportunitate ce poate aparea, de a lovi unele in celelalte, nu ramane de obicei nefolosita. Pentru piese iPhone foarte ieftine, viziteaza AccesoriiGsm.ro.

La doar cateva minute dupa ce Apple a anuntat cu surle si trambite noua gama de modele iPhone precum si noul iPad Pro, Sony si Samsung au profitat de ocazie pe Twitter, exprimandu-se destul de subtil, dar tendentios.

Noile telefoane iPhone 6s si 6s Plus vin cu o multitudine de imbunatatiri: constructie mai solida, 3D Touch Display, senzor de camera iSight de inalta calitate si rezolutie de 12 megapixeli, dar nu au avansat prea mult in implementarea acumulatorilor, viata bateriei ramanand aceeasi ca la device-urile precedente.

Cei de la Sony au remarcat foarte rapid asta, comparand bateria de pe iPhone cu propriul acumulator de pe seria lor Xperia Z5, care poate tine pana la 2 zile. Sony a postat un comment pe Tweeter in care intreaba Apple mai mult retoric despre durata de viata a bateriei, la care cei de la Apple ar fi raspuns ipotetic: “Switch to Sony”.

ppt.ro

[adsenseyu1]

Pe de alta parte, cei de la Samsung au fost ceva mai subtili cu ironiile si s-au orientat catre noul stylus pen (pix) pentru iPad Pro, numit Apple Pencil.

In timp ce acesta este destul de similar cu pen-ul celor de la Samsung, Apple Pencil trebuie achizitionat separat, pe cand cel de la Samsung vine in pachetul cu care este livrata toata seria Galaxy S Note. Noua tehnologie din device-urile Apple de top, ne da un indiciu despre noul trend pe piata de smartphone-uri si tablete.

Display-urile de tip Force Touch par a fi noul trend pe aceasta piata, dupa senzorii de scanare ai amprentelor si rezolutiile de pana la 2K. Cert este ca, intre acesti producatori de top, exista si va exista intotdeauna o concurenta, de cele mai multe ori nu tocmai loiala.

Utilizatorii avizati, pot decide si singuri ce fel de device sa-si achizitioneze, fara a fi nevoiti sa citeasca “avertismentele” sau ironiile cu care se ataca aceste companii, intre ele. Mai necesara ar fi dezvoltarea continua si orientarea acestora catre o politica a preturilor sanatoasa, bazata pe realitatea productiei si nu pe un marketing fals, aducator de castiguri doar pe perioade scurte.

[adsenseyu1]

Ei, dragii mei.. si aici intram deja pe un teritoriu profund neplacut pentru acesti producatori, fie ca vorbim de Apple, Sony sau Samsung. Este ca un fel de Mordor pentru The Shire, in frumoasa poveste a Stapanului Inelelor (Lord of the Rings).

Acest teritoriu nefast, metaforic vorbind, este reprezentat de fapt de noii producatori de smartphone-uri din China, niste uriasi in devenire, cu preturi extrem de mici in comparatie cu producatorii de top, cu traditie in domeniu. La inceput, acestia nu erau luati in seama, din cauza device-urilor cu probleme de fabricatie si a lipsei de experienta.

Dar acum, in 2016, putem constata cu usurinta ca nu mai este cazul. Exista telefoane de top de la producatori precum Huawei, cu capabilitati hardware cel putin la nivelul celor de la Apple, Sony sau Samsung, la jumatate de pret.

Asa ca, producatorii cu traditie, ar trebui sa se concentreze pe crearea unor telefoane de o calitate cat mai buna, la preturi cat mai mici. Altfel, vine “balaurul” din China si ii papa la micul dejun.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.