Istoria ceasurilor elvetiene

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cumpar ceasuri ma uit in primul rand dupa cele elvetiene pentru ca se stie ca ele sunt cele mai bune. In acest articol m-am decis sa va prezin o parte din istoria lor si modul in care ceasurile elvetiene au ajuns sa fie atat de cautate si de apreciate.

Nu toate afacerile mari incep cu succes de la incepu. Unele demareaza cu altceva decat cu ceea ce stralucesc ele in prezent. De asemenea, nici industria ceasurilor elvetiene nu are cum sa faca exceptie de la regula aceasta.

Initial Elvetia nu era patria ceasurilor ci a bijuteriilor si asa cum este si evident nu aici au inceput sa fie produse ceasurile asa cum unele persoane cred in mod eronat. Nici mesterii care au facut ceasurile de lux europene nu au fost elventieni ci erau germani, italieni sau francezi.

Dupa ce au imbratisat credinta protestanta, elvetienii s-au trezit in conflict cu opinia bisericii legata de bijuterii si de accesorii si au ajunst sa mearga in Geneva unde inca mai erau acceptate bijuteriile. In secolul XVI acolo era patra bijuteriilor si a elegantei si toate acestea se aflau in contrast clar cu reformele date de Jean Calvin care a practica modestia si smerenia dar si abtinerea de la orice insemna pe vremea aceea lux.

A predica abstinenta de la lux in orasul cu bijuterii insemna ca o mare categorie de oameni prosperi sa ramana fara un loc de munca. Acest lucru s-a si intamplat si multi oameni au ajuns sa fie muritori de foame incepand sa invete de la imigrantii italinei si germani arta de a face ceasuri.

In scurt timp bijutierii, care erau adevarati artisti pentru miniaturi au invatat si meseria noilor sisiti pe care i-au si intrecut prin priceperea si prin migala lor si au transmis ulterior traditia din tata in fiu. Acesta este modul in care au aparut ceasurile elvetiene.

Multi timp dupa aceea ceasurile de lux au devenit o exclusivitate mondiala si chiar si astazi Elvetia este destul de aproape de a avea aceasta exclusivitate chiar daca se produc ceasuri de serie in toata lumea.

Costurile penru fabricarea ceasurilor de serie au fost mai mici de 90 de procente in ultima vreme si la fel si preturile practicate in magazine, insa tara de origine a ceasurilor de calitate ramane tot Elvetia si pretul unui ceas elvetian este tot mare. Renumele se bazeaza si pe designul care nu are asemanare si pe fiabilitatea pe care o prezinta mecanismele ceasurilor.

De asemenea un ceas elvetian poate sa functioneze in mod neintrerupt pentru destul de mult timp si de aceea este si greu sa se gaseasca un rival.

Din nefericire si un business incorect care este bine plasat in piata de consum poate sa produca deruta printre clienti. Este vorba despre ceasurile care se produc in serie si ale caror fabricati isi cumpara carcase de ceasuri elvetiene in care isi pun propriile mecanisme. Cea mai sigura metod prin care se poate contracara concurenta absolut neloiala este revenirea la ceasurile bijuterie atat de mult utilizate in trecut.

0 Shares
You May Also Like