Excursie in Nepal

Share Button

Se stie faptul ca toata lumea asteapta cu mare nerabdare concediul de vara pentru a pleca in concediu cine stie pe unde.

Exista o multime de romani care atunci cand vine vorba despre concedii aleg sa plece undeva in strainatate, iar aici cu siguranta parerile romanilor sunt impartite. Exista insa si romani care aleg sa isi petreaca alaturi de cei dragi concediul, in Romania.

Ei bine, dintre cei care aleg sa plece in concediu in strainatate, cu siguranta fiecare este liber sa isi aleaga destinatia pentru vacanta. Cei care isi doresc insa o vacanta de neuitat, cu siguranta isi vor indrepta atentia spre excursii Nepal.

Cu totii suntem constienti de faptul ca Nepalul este una dintre cele mai sarace tari de pe continentul asiatic, insa este o tara care merita vizitata.

ppt.ro

Nepalul este o tara care se regaseste intre vecinii ei giganci China si India, si este o tara in care se regaseste Himalaya. Ei bine, atunci cand vrei sa vizitezi aceasta tara asiatica, in primul rand poti alege sa vizitezi capitala Kathmandu.

In momentul in care vizitezi capitala Nepalului, poti alege sa faci o prima vizita la templul buddhist Swayambhunath, care mai este cunoscut si sub denumirea de templu al maimutelor.

Tot in momentul in care te afli in capitala Nepalului, poti alege sa vizitezi templul hinduist Pashpatinath, un templu care i-a fost dedicat zeului Shiva, cel care a fost cunoscut si sub denumirea de Pashupati.

In capitala tarii se poate face o vuzita si la Durbar Square, care este piata medievala straveche a orasului. Aceasta piata este intesata cu pagode superbe din lemn sculptat, care sunt folosite pe post de altar pentru zeitatile hinduiste.

Persoanele care viziteaza Nepalul si isi doresc sa viziteze sau sa simta Tibetul, trebuie sa se duca la Boudhanath, care este centrul comuniatii tibertane din Nepal.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care discutam despre vacante si destinatii de vacante neobisnuite, cu siguranta romanii pot alege sa plece intr-o vacanta in Nepal.

Exista insa si romani care atunci cand isi doresc un concediu sau o vacanta de neuitat, aleg sa viziteze alte tari din Asia. De exemplu, foarte multa lume din Romania alege sa plece in vacanta in Thailanda.

Exista insa si romani care prefera sa viziteze tari precum Japonia, China sau India. Exista insa si foarte multi romani care atunci cand isi doresc sa plece in vacante in Asia, isi indreapta atentia catre tarile arabe.

Foarte multi romani se arata interesati de aceste tari deoarece isi doresc sa acumuleze cat mai multe informatii despre religia musulmana, dar si despre comportamentul musulmanilor.

Asadar, dupa cum se poate observa, atunci cand vine vorba despre o vacanta binemeritata sau despre un concediu, romanii pot opta pentru fel si fel de destinatii de vacanta. Fara doar si poate insa, dintre cei care isi doresc o vacanta de neuitat, aleg o vacanta departe de casa, o vacanta pe continentul asiatic.

Exista insa si romani care atunci cand vine vorba despre concediul anual, aleg sa ramana in tara, pentru a fi cat mai aproape de casa.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.