Despre design interior si tipuri de decoratiuni

Share Button

Stiati ca modul in care este decorata o camera iti poate transforma complet ziua? Felul in care mobila este asezata, culorile alese si ordinea in care sunt asezate obiectele iti pot imbunatatii starea de spirit precum si productivitatea si modul de abordare a zilei.

Astfel, toate proiectele de redecorare devin cruciale, deoarece s-a demonstrat ca in momentul in care locuinta este decorata dupa bunul lor plac, oamenii sunt mai fericiti si optimisti. Inainte de initializarea unui proiect de redecorare trebuie sa ne informam putin despre cele mai importate stiluri de design de interior, pentru a putea alege calea pe care dormi sa mergem astfel incat proiectul tau sa fie unul de succes.

1.Traditionalul: Stilul acesta poate avea influente din epoci diferite (de exemplu cea victoriana sau brancoveneasca) si poate fi implementat in orice tip de locuinta, inclusiv intr-un apartament, pentru ca nu mai este de mult un stil destinat exclusiv nobilimii.

Acesta este un stil cu  bogat in textile, covoare, perdele, draperii, mileuri si tapiterii si accesorii precum lampi si vaze, care nu trebuie neaparat sa fie invechite, ci pot fi reconditionate sau chiar noi dar cu aspectul cerut de circumstante.

ppt.ro

2.Retro sau vintage: are sursa de inspiratie anii ’70-’80, nu si perioadele mai vechi de acesti ani chiar daca asa se crede, avand implementate ca si caracteristici principale, culorile indraznete, imprimeurile care se purtau in acea perioada si obiectele vechi, precum radiouri sau masini de cusut.

In ceea ce priveste mobilierul, se gasesc nenumarate exemplare realizate in acest stil. Daca vrei sa-ti amenajezi, de exemplu, livingul, vei gasi cu usurinta mobila noua, realizata in stilul retro. In general, acel stil este ales de oameni veseli, nonconformisti si cu mult chef de viata si, mai ales, de catre iubitori de muzica.

3.Clasicul: dateaza din secolul 18, desi este putin influentat si de stilul antic grecesc. Se caracterizeaza prin eleganta si grandoare. Se axeaza pe utilizarea de piese de mobila masive, din lemn, iar elementele de decor sunt aranjate intr-o simetrie cat mai apropiata de cea perfecta.

watchshop.ro

Perdelele si draperiile sunt subtile, iar covoarele au imprimeuri discrete. Culoarea predominanta este un alb cu tente de culori calde, precum galben deschis, bej, maro sau olive.  Casele si tot ceea ce este decorat in acest stil impun o anumita conduita si tinuta.

4.Contemporanul este un stil mai accesibil, care poate fi folosit pe o scara larga, pentru persoane cu orice tip de venit sau caracter. Acesta nu imbina elemente complexe sau piese scumpe si rare, fiind un mod de decorat destul de simplu , dar elegant si se caracterizeaza prin utilizarea unor linii si spatii deschise, aerisite.

5.Modernul este un stil care implica tot ceea ce este asa cum ii spune numele, modern, materiale inedite si diferite, tehnologie cat mai noua si evoluata.

Acest stil combina noul, inovatorul cu tot ce tine de mobilare si dotare a caselor cu aparate hi-tech fiind potrivit persoanelor tinere, dinamice si energice. Formele obiectelor sunt fie neobisnuite fie chiar extravagante. La acest stil, chiar si folosind brazi fibra optica pe post de lampi de veghe, veti da un aer diferit camerei, combinat cu celelalte elemente specifice, dand pe langa aspectul retro si un aspect hipstero-modern.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.