Proprietarii de site-uri web trebuie sa tina cont de mai multe detalii atunci cand trebuie sa aleaga un pachet de web hosting, asa ca vom discuta in cele ce urmeaza despre acest aspect, pentru a-i ajuta sa faca alegerea corecta.
Timp de functionare (fiabilitate)
Fiabilitatea este extrem de importanta atat pentru serviciile gratuite, cat si pentru serviciile cu plata, dar trebuie sa va asteptati la o fiabilitate reala numai cu un plan de hosting platit. Probabil ca veti dori ca site-ul dvs. web sa functioneze 24 de ore din 24 si ca veti primi doar de la o gazda web cu servere fiabile si conexiuni stabile de retea. Inainte de a va alege o gazda, verificati istoricul de uptime. Puteti citi recenzii si puteti verifica garantiile lor de actualizare anuntate.
Un site greu accesibil sau care nu poate fi functional de multe ori, pierde vizitatori, clienti si poate obtine venituri foarte greu. Daca cineva gaseste site-ul dvs. si incearca sa il acceseze doar pentru a constata ca acesta nu este disponibil, cu siguranta acel vizitator nu va ezita sa mearga la un site concurent. Accesul lent este, de asemenea, foarte frustrant pentru vizitatorii dedicati (si pentru dvs. si atunci cand incarcati continut nou).
Trafic / Bandwidth
Cititi si intelegeti orice limitari privind latimea de banda pe care o utilizati si selectati un plan adecvat. Daca site-ul dvs. va include elemente video, audio sau alte elemente care necesita un nivel mai ridicat de latime de banda, doriti un plan care sa corespunda nevoilor dvs.
PHP, .htaccess, SSH, MySQL, FTP etc
Daca trebuie sa instalati PHP sau Perl – asigurati-va ca puteti face acest lucru fara a avea nevoie de aprobarea gazdei dumneavoastra. Daca nu, va trebui sa asteptati cuvantul lor inainte de a putea pune in aplicare o caracteristica pe site-ul dvs.
Presupunand ca doriti sa faceti lucruri cum ar fi personalizarea paginilor dvs. de eroare (mesajele afisate atunci cand vizitatorii aterizeaza pe o pagina extinctiva de pe site-ul dvs.), protejati site-ul de furtul de banda si conexiunea la cald etc. abilitatea de a crea sau modifica fisiere “.htaccess”.
Accesul la SSH este util pentru intretinerea bazelor de date precum MySQL si atunci cand doriti sa rulati un blog sau un sistem de gestionare a continutului.
FTP este o metoda populara de a transfera pagini web si alte fisiere de pe un computer local pe un computer gazda (servere), astfel incat acesta sa poata fi vizualizat de oricine in intreaga lume. Unele gazde nu va permit sa proiectati si sa incarcati propriile pagini. In schimb, ei cer ca paginile dvs. sa fie proiectate si incarcate utilizand constructorul de site-uri online. Daca nu sunteti un incepator absolut si planificati un site destul de banal, asigurati-va ca aveti acces FTP sau capacitatea de a incarca paginile dvs. prin e-mail sau browser-ul cel putin.
Panou de control
Scopul unui panou de control este de a va permite sa gestionati diverse aspecte ale site-urilor dvs. de gazduire a site-urilor dvs. Ar trebui sa asteptati un panou de control de la o gazda comerciala, astfel incat sa puteti efectua lucrari de intretinere zilnice fara a trebui sa asteptati ca suportul tehnic sa faca schimbari simple. Un “cPanel” ofera un tablou de bord simplu pentru a gestiona adresele de e-mail, parolele contului si configuratiile de baza ale serverului.
Gazduirea mai multor domenii
Este ceva firesc sa detineti mai mult de un domeniu, sunt ieftine in aceste zile si este greu sa te opui sa detii cateva. In acest caz, trebuie sa gazduiti domenii suplimentare cu spatiu suplimentar de gazduire. Pentru a simplifica procesul de gazduire, este posibil sa gazduiti mai multe domenii dintr-un singur cont. Fiecare site web separat gazduit pe acelasi cont se numeste un domeniu de completare. Majoritatea furnizorilor de gazduire web permit domenii addon. Este recomandabil sa verificati in avans modul in care se percepe taxa.
Daca doriti sa gazduiti conturi de e-mail alaturi de site-ul dvs. web, verificati daca gazda dvs. va permite sa configurati adresele de e-mail pe care le doriti in domeniul dvs. – inainte de inscriere.
Suport tehnic
Lucrurile pot merge prost de multe ori, astfel incat cel mai bine este sa verificati gazda dvs. pentru a afla daca are 24/7/365 suport profesional. Veti dori ca cineva sa va arunce colacul de salvare atunci cand apasati pe butonul SOS, si veti dori sa stiti ca persoana de la celalalt capat este echipata tehnic cu cunostintele necesare pentru a va ajuta acolo si apoi. Pentru a obtine o simtire pentru acest lucru, cititi recenzii online cu conturile experientelor reale ale clientilor.