De ce sa iti cumperi un ceas quartz?

Share Button

In era gadgeturilor, a smartphone-urilor si tabletelor din ce in ce mai evoluate, unii barbati inca prefera ceasurile clasice, fie ele quartz, mecanice sau automatice. Cei care aleg ceasuri quartz stiu ca acestea se bucura de multe avantaje fata de alte tipuri de ceasuri disponibile pe piata.

In cazul unor ceasuri quartz precizia este mai mare decat a celor standard. In trecut, ele erau mult mai scumpe, dar avansaul tehnologiei si inovatiile din domeniu au dus la ieftinirea ceasurilor quartz. Ele nu au nevoie de multa intretinere, iar cele din noua generatie au noi surse de energie care elimina nevoia de schimbare a bateriei.

Ceasul quartz are in componenta un oscilator electronic care creeaza un semnal porin intermediul miscarii lui extrem de precise. Numarul oscilatiilor este cuantificat de mecanismul ceasului, ansamblul lui complex ducand la pastrarea precisa a orei. Pentru ceasurile quartz este importanta si temperatura la care ele sunt folosite, in functie de aceasta ele asigurand o functionare foarte eficienta.

[adsenseyu1]

ppt.ro

In ultimul timp au aparut pana si ceasuri quartz a caror baterie se incarca direct de la lumina solara, o asemenea inovatie asigurandu-le autonomia dorita de orice utilizator. In plus, inventatorii in domeniu au scos pe piata si modele de ceasuri quartz care primesc energia necesara de la miscarea mainii purtatorului.

Fata de ceasul mecanic, un ceas cu quartz rezista mult mai bine la socurile mecanice, insa acest lucru nu inseamna ca un ceas quartz nu se poate defecta daca nu e intretinut asa cum se cuvine.

Ca si ceasul mecanic, ceasul quartz este vulnerabil la actiunea magnetilor. Fata de ceasul quartz, cel mecanic este mai rezistent la uzura aparuta in timp, insa numai in cazul in care este intretinut corespunzator si e protejat de umezeala si contaminanti chimici.

La ceasul quartz se pot defecta unele componente electrice, precum si conexiunile intre ele. Ele nu pot fi folosite o perioada la fel de lunga de timp precum ceasurile mecanice (acestea putand rezista chiar si 200 de ani).

[adsenseyu1]

Bateria care ii este necesara pentru buna functionare ajunge sa fie chiar si un dezavantaj de-a lungul timpului, deoarece ea se poate descarca si va avea mereu nevoie sa fie inlocuita. Durata de viata a unei baterii este imprevizibila, ea fiind dependenta de mai multi factori, printre care se numara si calitatea acesteia. Un ceas quartz are insa avantajul de a putea afisa ora atat in format analogic cat si digital, caz in care este folosit un ecran LCD.

Nu trebuie neglijat nici avantajul pretului accesibil pe care ceasurile quartz il au fata de alte produse asemanatoare. Ele pot fi fabricate in serie datorita faptului ca elementele lor componente sunt produse mai usor decat cele ale ceasurilor mecanice.

Diferentele dintre aceste doua tipuri de ceasuri sunt percepute diferit de cei care prefera o anumita categorie. Ele nu pot fi clar delimitate pentur ca anumiti producatori exceleaza la un anumit capitol, asigurand o calitate demna de invidiat pentru produsele pe care le lanseaza pe piata.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.