De ce sa cumperi puzzle-uri pentru copii?

Share Button

Cand copiii incearca sa plaseze o piesa de puzzle in locul ei, aceasta se va potrivi numai daca este plasata corect in spatiul potrivit. Actul de a manipula fiecare piesa, de a o intoarce si de a testa potrivirea, este modul in care copiii invata sa rezolve probleme si sa dezvolte gandirea critica. Acesta este doar un avantaj pentru care sa cumperi un puzzle pentru copilul tau. Iata mai multe:

  1. Abilitati lingvistice

Puzzle-urile ofera copiilor posibilitatea de a dezvolta multe abilitati lingvistice. Cand un copil cere o anumita piesa, el va descrie adesea ceea ce cauta. De exemplu, piesa rotunda, piesa albastra cu denivelari etc. Puzzle-urile sunt adesea folosite atunci cand se lucreaza cu copii autisti care au capacitatea de vorbire intarziata ca instrument jucaus pentru a incuraja vorbirea. Vezi detalii suplimentare despre tot ce ai putea sa cumperi pentru un copil.

  1. Abilitati matematice

Puzzle-urile ii invata pe copii si cateva concepte de baza de matematica. In timp ce lucreaza cu un puzzle, copiii invata sa clasifice si sa organizeze piesele, in timp ce fac astfel incat sunt capabili sa clasifice si sa eticheteze piesele.

  1. Coordonarea ochi-mana

Puzzle-urile din lemn construiesc coordonarea ochi-mana. Abilitatea de a coordona ceea ce vede ochiul, mintea vrea sa faca si ceea ce mainile pot realiza necesita multa practica. Puzzle-urile ofera o modalitate placuta de a exersa aceasta abilitate, incurajand in acelasi timp independenta.

ppt.ro
  1. Abilitatea motrica fina

Puzzle-urile ofera o modalitate distractiva de a dezvolta abilitatile motorii fine. Copiii trebuie sa-si dezvolte puterea in muschii degetelor, astfel incat sa poata prinde lucrurile si sa se tina de ele. Acest lucru le va oferi mai tarziu capacitatea de a tine un creion.

  1. Abilitati sociale

Puzzle-urile din lemn ofera oportunitati de extindere si abilitati sociale. Cand copiii lucreaza in cooperare pentru a finaliza un puzzle, se angajeaza intr-o conversatie. Ei dezvolta un plan pentru a rezolva puzzle-ul, se pe rand si se ajuta reciproc sa rezolve problemele pe masura ce apar.

  1. Dezvoltarea persistentei

Cand un copil lucreaza la un puzzle pana la finalizare, copilul dezvolta persistenta. Odata ce puzzle-ul este rezolvat, copilul poate simti un sentiment de realizare care ii creste independenta si stima de sine.

  1. Gandire adaptabila si abstracta

Copiii folosesc o gandire adaptabila si abilitati de rationament deductiv atunci cand gasesc moduri diferite de a pune piesele impreuna. Ei dobandesc capacitatea de a gandi abstract atunci cand sunt capabili sa vada spatiul negativ, cum ar fi spatiul in care poate incadra o piesa de puzzle, si isi dau seama ce tip de forma ar fi necesar pentru a umple acel spatiu.

  1. Stimuleaza imaginatia si creativitatea

Jocul cu puzzle-uri mozaic incurajeaza imaginatia si creativitatea. Culorile si formele pieselor de mozaic servesc la stimularea celulelor creierului si la incurajarea interesului prelungit atunci cand aranjeaza piesele in modele nesfarsite.

In concluzie, puzzle-urile din lemn sunt un instrument de invatare incredibil. Consider ca dintre toate jucariile educationale, puzzle-urile din lemn sunt cel mai versatil si mai bine rotunjit instrument de invatare pe care il puteti achizitiona pentru copilul dumneavoastra, deoarece ofera o serie de beneficii educationale valoroase care sprijina dezvoltarea copilului.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.