De ce Nokia nu produce nici un smartphone pe Android?

Share Button

Au de gand cei de la Nokia sa scoata pe piata un smartphone cu Android? Si daca da, cand? Citeste mai departe pentru a cunoaste mai bine relatia dintre Nokia si acest sistem de operare. Cauti reparatii telefoane Bucuresti? Cei mai buni specialisti, sunt pe Service-Gsm.ro!

Fiecare fan Nokia din ziua de astazi, vrea sa stie de ce acest mare producator, nu concepe nici un telefon mobil (smartphone) cu sistem de operare Android sau daca are de gand sa o faca la un moment dat, cand va fii acest moment?

In primul rand, am vrea sa va spunem ca, dupa ultimele zvonuri, Nokia dezvolta intr-adevar un device bazat pe Android, iar acesta va fi lansat de catre companie, destul de curand, in viitorul apropiat.

Numele pe care device-ul ar putea sa il primeasca va fi “Android Normandy”. Numele de cod dat acestui produs este Nokia X. Exista mai multe motive pentru care cei de la Nokia nu au lansat pana acum un astfel de smartphone. Vom incerca sa le detaliem, mai jos:

ppt.ro

[adsenseyu1]

1.    Nokia a fost cumparata de catre Microsoft: Nokia a fost cumparata de catre Microsoft, producatorii sistemului de operare Windows, in 2013. In concluzie, probabil ca cei de la Microsoft vor vrea sa-si promoveze propriul sistem, nu a avut sens pana acum sa produca un telefon care sa foloseasca un sistem de operare cu care se afla in competitie.

2.    Cei de la Nokia aveau propriul OS: Nokia folosea propriul sistem de operare (Symbian), care a inceput sa fie din ce in ce mai putin folosit. Acest sistem a fost foarte bun pana in 2010, dar in timp, si-a pierdut masa de utilizatori. Developerii nu l-au apreciat, din cauza aplicatiilor pe care trebuiau sa le conceapa pentru diferite modele si a incompatibilitatilor aparute pe parcurs.

3.    Migrarea catre Windows: Inainte de cumpararea Nokia de catre Microsoft, cei de la Nokia incepusera deja sa foloseasca pe telefoanele lor sistemul de operare Windows, avand anumite intelegeri cu Microsoft. Nokia s-a asteptat la rezultate bune, tinand cont de reputatia creata in timp, de imaginea sa buna.

4.    Parteneriatul cu Microsoft: A existat un contract de parteneriat, semnat intre Nokia si Microsoft, contract care impunea anumite restrictii celor de la Nokia, printre care si posibilitatea folosirii unui sistem de operare concurent cu Microsoft (ex. Android). Cei de la Microsoft au investit sume uriase in Nokia, pentru promovarea propriilor produse (sistemele de operare).

[adsenseyu1]

5.    Persoanele ce prefera Android sau iOS: Multi dintre userii de smartphone au facut trecerea catre Android sau iOS al celor de la Apple. Nokia a avut un numar mare de fani la inceput, numar ce s-a redus considerabil pe masura ce majoritatea utilizatorilor au inceput sa faca trecerea de la telefoane mobile obisnuite, la smartphone-uri.

Exista si alte motive, mai multe decat cele prezentate aici, fiecare dintre acestea aducandu-si aportul la refuzul Nokia de a produce un smartphone cu Android, pana acum.

Unul dintre motivele principale, ce nu au tinut neaparat de companie si de politicile acesteia, a fost acela ca multi utilizatori au inceput sa cumpere din ce in ce mai multe device-uri chinezesti, foarte ieftine, ce foloseau sistemul de operare Android.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.