Cum sunt fotografiile de pe iPhone 8?

Share Button

Fotografiile care apar pe un ecran iPhone 8 si unul iPhone X prezinta diferente mari incat sa putem spune ca cele doua telefoane au camerele atat de diferite? Desi camerele acestora sunt destul de similare, exista unele diferente care se remarca intre ele.

IPhone 8 Plus are o camera excelenta, la fel ca predecesorul sau, iPhone 7 Plus care isi merita locul sau in categoria celor mai bune smartphone-uri pentru fotografie. Cu toate acestea, in acest an cel mai mare rival al sau este un membru al familiei sale, iPhone X, care castiga prin combinarea rafinarilor tehnice si estetice.

iPhone X si iPhone 8 Plus au o camera dubla de 12 megapixeli, cu specificatii putin diferite: unghiul panoramic se deschide la f / 1,8 si se bucura de stabilizare optica pe ambele iPhone-uri, insa teleobiectivul este usor mai stralucitor pe iPhone X (f / 2.4 vs f / 2.8 pentru iPhone 8 Plus) si se bucura de stabilizare optica in timp ce iPhone 8 Plus se multumeste cu o stabilizare software. In ceea ce priveste camera foto pe fata, daca ambele iPhone-uri prezinta aceeasi rezolutie de 7 megapixeli, iPhone X are un dispozitiv mai elaborat, cu aparatul foto “TrueDepth” folosit pentru a actiona recunoasterea fetei “Face ID”.

Astfel, acest bloc fotografic frontal include o camera cu infrarosu, senzori si proiectoare luminoase capabile sa perceapa in profunzime imaginea, iar acest lucru are efecte asupra calitatii selfie-urilor. In plus fata de activarea FaceID, aceasta camera din fata poate produce un efect “bokeh”, pe care Apple il numeste “mod portret”.

ppt.ro

In general, in majoritatea situatiilor, telefoanele produc imagini foarte asemanatoare in ceea ce priveste culoarea, detaliile si intervalul dinamic. Cu toate acestea, afisajul OLED de pe iPhone X va “mari” imaginile, facandu-le mai luminoase si mai vii decat pe un ecran LCD iPhone 8 Plus.

Modul portret creeaza un fundal neclar, cunoscut si sub numele de efect bokeh. Daca rezultatul este destul de similar pe ambele iPhone, iPhone X are totusi avantajul de a obtine o imagine mai clara.

Exclusiv pentru iPhone X, modul portret cu camera frontala este foarte distractiv. O puteti accesa la fel ca in cazul camerei din spate: comutati in modul portret, selectati optiunea de iluminare dorita si pozitionati-va in cadru astfel incat aparatul foto sa va detecteze fata. Retineti totusi ca modul portret cu camera frontala nu va functiona la fel de bine ca si cu camera din spate.

watchshop.ro

Prin utilizarea modului portret (bokeh) la lumina scazuta, diferentele sunt mult mai perceptibile. IPhone-ul X este mai stralucitor, iar expunerea este mai clara pe fotografia capturata cu iPhone X. Subiectul si fundalul sunt mai echilibrate si uniforme, ceea ce ofera un aspect mai magulitor.

Exista diferente subtile atunci cand utilizati teleobiectivul pentru fotografii apropiate. Daca adunati toate fotografiile produse de iPhone, imaginea realizata cu iPhone X pare mai accentuata, mai ales in zonele unde exista multe detalii. Un avantaj logic, cu un stabilizator optic si o deschidere mai larga, obturatorul iPhone-ului X poate ramane deschis mai mult pentru a lasa mai multa lumina.

Cand utilizati blitul LED in modul portret, fotografiile de pe ambele telefoane au tendinta de a produce ochi rosii pe subiecti. Ambele imagini prezinta, de asemenea, mult zgomot. Avand in vedere toate acestea, care ar putea fi considerat castigator? Se poate spune ca nu exista o diferenta enorma intre ceea ce apare pe un ecran iPhone 8 Plus si unul iPhone X. Fiecare are avantajele sale.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.