Cele mai importante tipuri de web hosting

Share Button

In cazul in care detii un site ori un blog, sau in cazul in care intentionezi sa creezi un site sau un blog, cu siguranta trebuie sa alegi cel mai bun pachet de gazduire web, iar un click aici iti poate fi de mare folos.

Important de precizat este faptul ca pe piata exista o multime de agentii care ofera gazduire web, asa ca trebuie sa acumulezi cat mai multe informatii despre fiecare agentie in parte, pentru a putea apoi sa optezi pentru serviciile unei anumite agentii.

Trebuie sa te informezi in legatura cu calitatea serviciilor oferite, in legatura cu preturile solicitate pentru fiecare pachet de web hosting, iar apoi trebuie sa faci o lista cu agentiile care ti-au atras atentia.

Apoi, vei putea contacta agentiile pe rand, si vei putea afla care sunt pachetele de gazduire web pe care ti le vor putea pune la dispozitie, insa cu siguranta orice agentie de web hosting ofera urmatoarele 4 tipuri de gazduire.

ppt.ro

Gazduire shared, care este si cea mai ieftina gazduire web de pe piata. Un astfel de pachet de gazduire web este unul special, adica site-ul tau va fi gazduit alaturi de alte zeci sau sute de alte site-uri, pe un singur server, iar toate site-urile vor imparti resursele serverului.

Partea mai putin placuta este aceea ca in cazul in care un anumit site depaseste resursele alocate, acesta va consuma resursele celorlalte site-uri, iar astfel celelalte site-uri vor avea de suferit.

Gazduire de tip server VPS (Virtual Private Server), care imparte un server in mai multe parti virtuale. Aici fiecare site este gazduit de catre serverul dedicat propriu, iar fiecare utilizator beneficiaza de mai multa securitate.

Serverul dedicat reprezinta un alt tip de web hosting ideal pentru toti cei care detin site-uri sau bloguri care au un trafic foarte mare. Un pachet de acest gen de web hosting este mai costisitor decat un server VPS sau decat shared hosting, insa aici resursele sunt nelimitate.

De precizat insa este faptul ca toti cei care au nevoie de asemenea servicii, trebuie sa stie sa administreze serverul, asa ca au nevoie de minime cunostinte de programare.

Cloud hosting-ul reprezinta un alt tip de gazduire wb, care le ofera proprietarilor de site-uri o capacitate de gestionare a traficului nelimitata. In cazul unui asemenea pachet de web hosting, o echipa de servere care poarta denumirea de cloud, lucreaza pentru gazduirea mai multor site-uri web, ceea ce le permite mai multor calculatoare sa lucreze de acasa, impreuna, pentru gestionarea nivelurilor de trafic ridicat.

Asadar, acestea sunt cele mai importante patru tipuri de web hosting. De mentionat aici este faptul ca shared hostingul este cel mai des achizitionat tip de web hosting, iar acest lucru nu mai este de mirare daca tinem cont de pretul unui asemenea pachet de gazduire web.

watchshop.ro

Ei bine, cei care intentioneaza sa achizitioneze un pachet de gazduire web, trebuie sa afle cat mai multe informatii despre fiecare pachet de gazduire, pentru a face cea mai buna alegere.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.