Cum se fac piscinele din beton?

Share Button

În general, este nevoie de 3-6 luni pentru instalarea și punerea în funcțiune a unui bazin de beton. Dacă doriți să aflați mai multe despre construcție piscina din beton vă invit să citiți mai departe.

Iată câțiva pași importanți pentru construcția de bazine:

  1. Excavarea bazinului

Constructorii sapă pământul, fie îl trag în afara amplasamentului, fie îl folosesc pe proprietate. Acest lucru poate dura câteva ore până la două zile.

  1. Amplasarea oțelului

Constructorii leagă împreună o cușcă de bare de oțel, numită armătură, și în cele din urmă o înfășoară în carcasa de beton. Aceasta creează o rețea de forță și ajută la prevenirea defecțiunilor structurale. Nu uitați că adăugarea de oțel la structurile de beton, precum piscinele, crește capacitatea structurii de a se flexa și de a se deplasa împreună cu pământul și de asemenea sub forța apei.

ppt.ro

Acest stagiu durează 1-2 zile.

  1. Instalații sanitare

Înainte de a plasa carcasa de beton, constructorii instalează conducta necesară pentru a circula apa în piscină. Au instalat o mare parte din această instalație sanitară înainte de faza de oțel; cu toate acestea, unele instalații sanitare sunt sprijinite de oțel și, prin urmare, instalate după. Constructorii ar trebui să testeze capacul și presiunea acestei instalații de plombare în timpul plasării carcasei de beton. În mod obișnuit, este necesară o inspecție a instalațiilor sanitare și a oțelului în acest moment înainte de amplasarea învelișului din beton.

Acest lucru va dura 1-2 zile.

  1. Amplasarea învelișului

Constructorul toarna betonul, apoi îl modelează folosind margini drepte și rotunde. În 1-2 zile, veți putea vedea piscina luând formă.

  1. Perioada de maturizare de 28 de zile

Maturizarea este procesul prin care molecule specifice din beton devin hidratate cu apă. Cu cât betonul este mai hidratat sau întărit, cu atât devine mai puternic. Este nevoie de 28 de zile pentru a obține o maturizare relativ completă.

  1. Impermeabilizare

Constructorul poate impermeabiliza carcasa piscinei. Acesta netezeste orice zonă aspră a carcasei, curăță bine suprafața și pulverizează sau intind materialul de impermeabilizare.

Aceasta durează 1-3 zile.

  1. Placă și acoperire

Deoarece suprafața unui bazin de beton este poroasă și va păta la linia de plutire, necesită faianță de-a lungul celor 6 centimetri de sus ai piscinei.

Acoperirea reprezintă bordura plasată în jurul perimetrului piscinei și asigură trecerea de la piscină la terasă. Atât faianța cât și acoperirea sunt realizate de obicei în comun de aceeași echipă sau contractant și durează de la 3 zile la 2 săptămâni.

  1. Instalare terasa

Constructorii pregătesc baza de sub suprafața terasei prin așezarea și compactarea pietrei și instalează terasa pe parcursul a 1-2 săptămâni.

  1. Tencuiala

În faza finală de construcție, constructorii aplică suprafața interioară a bazinului de beton. Aceasta este de obicei tencuială, care este un amestec de ciment, nisip, praf de marmură, pigment și apă. Constructorii îl pompează printr-un furtun, îl trag pe carcasa bazinului și îl aranjează până la un finisaj plat.

De obicei, constructorii vor termina acest lucru într-o zi.

  1. Pornirea piscinei de beton

Constructorul sau proprietarul verifică și echilibrează zilnic chimia apei. De asemenea, trebuie să periați piscina de două ori pe zi, cel puțin în primele 10 zile după umplere, pentru a îndepărta praful de tencuiala de pe suprafață. Nu trebuie să porniți încălzitoarele de piscină până când nu ați îndepărtat tot praful de tencuială. Nu trebuie să introduceți clor timp de cel puțin 48 de ore.

Folosirea piscinei va începe după cele 10 zile.

Ce alte opțiuni am?

Cunoașterea componentelor, a costurilor, avantajelor și dezavantajelor, precum și procesul de construcție pentru o piscină de beton vă va ajuta să începeți pe calea potrivită pentru situația dvs., dar nu este tot ceea ce trebuie să știți pentru a vă lua decizia.

Pentru a vă asigura că veți lua cea mai bună și cea mai potrivită decizie pentru casa dvs., puteți compara avantajele și dezavantajele celei din beton, cu piscina din fibra de sticlă sau căptușeală de vinil .

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.