Cum se desfasoara o nunta in Romania?

Cum se desfasoara o nunta in Romania?

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai importante momente din viata cuiva este nunta si in Romania, la fel ca in majoritatea tarilor din lume, acesta este un eveniment urias care necesita multa planificare si, de obicei, aduce multa confuzie pentru oaspeti, in special pentru cei care nu sunt obisnuiti la aceste evenimente.

Care sunt traditiile de nunta romanesti? Ce sa poarte la o nunta romaneasca? Ce cadou sa aduci? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care oamenii le pun (romani inclusiv, nu numai straini) si voi incerca sa le raspund tuturor la articolul de azi despre nunti in Romania.

Daca esti un strain pe cale sa participe la o nunta romaneasca, lucrurile ar putea fi si mai confuze si s-ar putea sa te intrebi la ce sa te astepti si mai ales la ce fel de cadou sa aduci. Dupa cum se poate vedea, lucrurile nu sunt chiar atat de complicate, iar traditiile de nunta romanesti au fost actualizate pana in timpurile moderne, asa ca va veti simti cu siguranta confortabil si distrat.

Lucruri de stiut despre nunti in Romania

Daca nu ati fost niciodata la o nunta in Romania, asteptati-va sa fiti uimiti si surprinsi – si sa va pregatiti cu siguranta pentru o zi sau noapte lunga, de obicei presarate cu tone de alcool si la fel de multa mancare delicioasa. Chiar daca lucrurile vor fi diferite de la familie la familie, cred ca este sigur sa spunem ca puteti sorta nuntile in doua tipuri:

– nunti traditionale (care sunt cel mai probabil sa se intample in sate si poate uneori in orase si orase mai mici, dar puteti obtine o nunta traditionala chiar si in cele mai mari orase din cand in cand)

– nunti moderne, care vor avea in continuare elemente traditionale – mai mult sau mai putin, in functie de sotiile noi si de familiile lor.

In concept, atat nuntile traditionale, cat si cele moderne urmeaza acelasi traseu, dar abordarea este diferita si asteptarile din partea oaspetilor sunt diferite. De exemplu, daca ajungeti cumva la o nunta romaneasca intr-un sat, asteptati-va ca toata mancarea (uneori pentru sute de invitati) sa fie pregatita acasa de familia extinsa a miresei si a mirelui, asteptati-va ca alcoolul va fi facut acasa, nu va asteptati dress code, cel mai probabil o trupa locala live care va canta doar muzica traditionala si oameni extrem de prietenosi (multi dintre ei vor fi intr-adevar beti pana la sfarsitul petrecerii).

Nuntile din sate si orase mai mici se tin mai des de traditii, asa ca veti experimenta cateva lucruri ciudate care variaza de la o zona la alta, dar regula generala este ca cuplul este mai mic si cu cat orasul este mai mare, cu atat nunta va fi mai moderna si se vor intampla mai putine lucruri ciudate.

Ceremonia de nunta

De obicei, oamenii merg mai intai pentru a se casatori oficial la Starea Civila candva dimineata sau dupa-amiaza devreme. Aceasta este ceremonia la care mirele si mirele trebuie sa participe pentru a fi casatoriti legal si nu exista clopote si fluiere adevarate aici: totul este sobru si plictisitor si destul de repede.

In mod normal, mireasa nu va purta rochia pentru aceasta ocazie, dar acest lucru ar putea varia si de asemenea, trebuie sa aduceti flori pentru mireasa in acest moment si nimic mai mult. Acest pas poate avea loc si intr-o zi diferita, de obicei inaintea ceremoniei bisericesti si a petrecerii (pentru a mentine ziua mai putin aglomerata).

Dupa Starea Civila, fotografiile sunt facute si, in functie de ora zilei in care a avut loc ceremonia, toata lumea merge direct la biserica sau se intalneste la biserica cateva ore mai tarziu. In acest sens, mirii vor cauta cea mai atractiva oferta fotograf nunta, pentru a beneficia de fotografii de nunta la cel mai bun raport calitate – pret.

Daca prima parte a avut deja loc intr-o zi diferita, lucrurile vor incepe aici, de obicei intr-o sambata sau duminica. Ceremonia de la biserica este de obicei lunga si extrem de plictisitoare – poate dura pana la doua ore si, de obicei, trebuie sa stai pe toata durata acesteia. De-asemenea, fotograful angajat de catre mire si mireasa, va fi prezent la biserica, acolo unde va face poze atat in cele mai importante momente ale cununiei, cat si la sfarsitul ceremoniei. Se vor face de-asemenea chiar si poze de grup.

Petrecerea de nunta

Dupa masa sau seara, in functie de tipul nuntii, incepe petrecerea. Acesta este de obicei considerat evenimentul principal si incepe in jurul orei 2 PM sau 8 PM, dar din anumite motive, majoritatea oaspetilor decid sa ajunga cu o ora intarziere. Pentru a impiedica acest lucru sa se intample, unii incearca sa aiba ceremonialul Bisericii cat mai tarziu, astfel incat sa mearga direct la restaurant dupa aceea, in timp ce alti miri dupa ceremonia de la biserica, merg la o sedinta foto.

De obicei, atunci cand oamenii te invita la nunta lor, nu se vor jigni daca nu esti prezent la Starea Civila si / sau la Biserica. La acestea participa de obicei doar prieteni foarte apropiati si familie, dar este de asemenea considerat un gest placut daca oaspetele participa si la aceste doua ceremonii, insa mirii se vor bucura ca toti invitatii sa ia parte la petrecerea de nunta.

0 Shares
You May Also Like