Cum se aplica corect gletul de finisaj?

0 Shares
0
0
0

Una dintre etapele pe care o putem intalni cel mai des atunci cand vine vorba despre constructii si cladiri de locuit este aplicarea gletului de finisaj acolo unde acest lucru este necesar.

In mod normal pentru acest lucru nu este neaparat nevoie sa apelam la o firma amenajari interioare care sa se ocupe de acest aspect, ci poate fi facut chiar de catre noi insine, mai ales daca avem la indemana sculele si uneltele necesare.

Totusi, acolo unde este cazul si facem referire aici doar la situatiile cu totul exceptionale, o firma amenajari interioare este cea care ne poate ajuta acolo unde intr-adevar noi nu mai putem interveni.

Aplicarea gletului nu reprezinta o foarte mare provocare, insa exista si situatii in care se poate dovedi a fi necesare anumite informatii suplimentare.

De cele mai multe ori specificatiile tehnice precum consumul de material ssu grosimea stratului de glet aplicat, sunt informatii care se regasesc pe ambalajele produselor. In functie de elementele de constructie la care alegem sa aplicam gletul, acesta trebuie sa fie aplicat in straturi subtiri cu grosime de maxim 1 centimetru.

[adsenseyu1]

Desi aceste lucruri sunt mentionate de catre producatori si in ciuda faptului ca majoritatea specialistilor nu fac un secret din aceste informatii, foarte multe persoane tind sa nu respecte aceste conditionari.

Gletul nu este un material de umplere propriu zis ci un material de finisaj, iar aplicarea acestuia precum un tinci nu va face altceva decat sa conduca la deteriorarea elementelor pe care beneficiarii doresc sa le realizeze si nicidecum la un plus din punct de vedere calitativ.

De aceea gletul este folosit pentru suprafete verticale sau deasupra capului, in straturi subtiri, precum in cazul nivelarii peretilor si a tavanelor care prezinta anumite goluri sau denivelari. Practic gletul va asigura o suprafata de lucru compacta si neteda, peste care sa poata adera si sa poata fi aplicat un produs decorativ de finisare precum vopseaua lavabila precedata de amorsa.

O alta conditionare ce tine de aplicarea gletului consta in instrumentele de lucru folosite. Desi poate parea mai facila folosirea spaclului, gletiera, asa cum ii spune si numele este unealta care va reusi sa distribuie materialul in mod uniform pe toata suprafata.

[adsenseyu1]

Mistria si canciocul nu au ce cauta in acest proces de aplicare, in ciuda credintei populare care pare sa afirme contrariul. La fel de adevarat este si faptul ca gletul ca material ce urmeaza a fi folosit nu trebuie sa fie facut in cantitati mari, ci in cantitati mici, specifice unei singure aplicari. Este indicat sa folosim specificatiile specialistilor, astfel incat lucrarile noastre sa poata fi cu adevarat unele reusite.

Gletul este un material cu aplicare destul de facila, insa daca ne simtim nesiguri pe cunostintele noastre sau cresem ca altcineva s-ar pricepe mai bine, atunci o firma specializata in ceea ce priveste amenajarile interioare poate fi solutia.

O astfel de firma, precum Avangart.org te poate ajuta in demersul tau in ceea ce priveste reamenajarea casei tale, oferindu-ti solutii profesionale si consultanta tehnica de specialitate in acest sens.

Amenajarea caselor noastre poate fi facuta cu usurinta, insa in acest sens trebuie sa avem destul de multa rabdare si sa fim deschisi ideilor venite din partea specialistilor.

In mod clar constructiile nu mai sunt executate ca in trecut, iar materialele au cunoscut un puternic avant in ceea ce priveste calitatile lor si modul lor de punere in opera. Asadar nu avem nimic de pierdut ci doar de castigat, iar pentru aceasta este un adevarat privilegiu sa putem face anumite modificari caselor noastre, mai ales daca acest lucru inseamna o imbunatatire constanta adusa spatiului locativ.

0 Shares
You May Also Like