Cum sa pastrez bucataria curata atunci cand gatesc?

Share Button

Cei care isi permit, isi cumpara tacamuri inox profesionale. Acestea insa nu sunt cumparate de oriunde, ci de pe http://www.solinox.ro/tacamuri-profesionale.html . Vei fi cucerita de rafinamentul si frumusetea acestor tacamuri.

Nu conteaza daca folosesti sau nu tacamuri inox profesionale cand vine vorba de curatenia din bucataria ta. Dezordine tot se face, tacamurile si vasele se murdaresc in fiecare zi, mesele la fel. Este important sa mentii curatenia in bucatarie, deoarece in bucatarie gatesti, iar mancarea trebuie sa fie gatita in cele mai bune conditii de igiena. Nu putem vorbi de igiena atunci cand in chiuveta sunt vase nespalate de o saptamana sau mancare stricata prin frigider.

In primul rand trebuie sa ai mereu o ordine in bucatarie. Nu se amesteca vasele cu ingredientele sau tacamurile cu paharele sau tigaile. Trebuie sa stii exact unde ai fiecare lucru. Trebuie sa ai un loc in care tii condimentele, altul in care tii painea, altul in care tii produsele lichide si tot asa. Fiecare produs trebuie tinut in raftul dedicat categoriei respective. Nu conteaza daca ai o bucatarie mica sau una mai mare. Totul trebuie asezat in ordine perfecta.

ppt.ro

In orice moment trebuie sa ai grija ca ciuveta sa fie curata. Cand ai vase de spalat, spala-le imediat, nu le lasa sa se adune si sa nu ai unde sa le mai pui. Uneori, ai nevoie urgenta de un cutit sau un platou si nu-l poti spala pentru ca ai chiuveta plina. Unii folosesc pentru vase masinile de spalat vase, insa trebuie sa ai mereu masina plina pentru a fi rezonabil sa o pornesti. Nu poti sa pui la spalat doar 2-3 farfurii. Tot spalatul la mana ramane solutia ideala.

De asemenea, pentru a pastra mereu ordinea, ai grija ca masa sa fie mereu curata si sa nu ai pe ea tot felul de lucruri pe care nu le folosesti la momentul respectiv.Mare atentie si la aragaz. Acesta trebuie curatat mereu, de fiecare data cand gatesti. Cu cat amani curatarea lui, cu atat se va curata mai greu.

Cele amintite mai sunt sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respecti zilnic pentru a avea o bucatarie curata. Este recomandat ca in fiecare saptamana sa alegi o zi in care sa faci o curatenie generala in bucatarie.

Ce presupune aceasta curatenie generala? Sterge aragazul in totalitate, nu doar partea de sus. Sterge-l bine in laterale, sterge si hota, astfel incat sa nu se adune microbi. Este important de asemenea sa speli si gresia si faianta din bucatarie, pentru a mai elimina din microbi. Chiar daca ti se pare ca nu este necesar,  microbii sunt cu siguranta prezenti.

Nu uita sa speli saptamanal cosul de gunoi, pentru ca nu este deajuns doar faptul ca duci in fiecare zi gunoiul. Curata geamurile, sterge dulapurile si alte locuri pe care in cursul saptamanii nu le curati.

Pastreaza-ti bucataria curata, deoarece bucataria este locul in care se prepara si se serveste hrana, deci locul in care familia se intalneste cel mai des.

Daca vrei sa faci din bucatarie o incapare calduroasa, primitoare, poti sa o decorezi astfel incat cei dragi sa serveasca masa cu placere.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.