Cum sa aibe micutul tau un somn linistit

Share Button

Copiii mici au, de regula, obiceiul de a se atasa foarte repede de lucruri materiale. Au mereu cate o jucarie sau o perna preferata si majoritatea le pastreaza aproape toata viata ca si amintire. Cand un copilas doarme noapte de noapte in acelasi patut isi face un anume obicei si se acomodeaza cu salteaua si cu modelul.

Somnul lui este in fiecare noapte acelasi. Ce faci cand plecati cu totii intr-o vacanta si ai nevoie de unul dintre acele paturi pliabile ca sa il poti transporta?

Exista unele paturi pliabile foarte comode si care dispun de confortul unui pat stabil ca cel pe care il ai acasa, asta datorita rotilor blocabile. Sunt usor de strans si transportat si nu ocupa mult spatiu, mai ales daca vorbim de acele patuturi mici care sunt concepute strict pentru marimea unui bebelus.

ppt.ro

Multe dintre acestea se pot utiliza si ca tarcuri de joaca si dispun de doua jaluzele exterioare care ajuta bebelusul sa aiba un somn mai placut. Daca somnul bebelusilor este intrerupt sau daca nu dorm destul, au tendinta de a deveni agitati si sunt dificil de linistit. Parintii stiu ca atunci cand pierd ora de somn a copiilor, le va fi mult mai greu sa-i calmeze si sa-i adoarma.

Acest lucru se datoreaza faptului ca bebelusii, la fel ca si adultii, au un ceas biologic interior care ii ajuta sa adoarma imediat in unele momente si sunt foarte dificil de culcat in altele. Pentru a evita aceste incidente este foarte important ca bebelusul sa doarma intr-un pat comod pentru a nu-i fi tulburat somnul.

Aceste paturi pliabile despre care vorbim ii pot asigura acel somn, oriunde v-ati afla.

watchshop.ro

Chiar daca patul nu reprezinta un factor in tulburarile de somn ale copilului, exista alti factori de care trebuie, ca parinti, sa aveti grija:

– asigurati-va ca puneti copilul la culcare pe spate
daca doriti ca bebelusul sa doarma in patutul lui, incercati sa faceti acest lucru inca din primele saptamani de viata
– incercati sa formati o rutina si un program zilnic, acest lucru ii va fi de folos bebelusului pentru dezvoltarea ceasului biologic
– Un pat de lemn este, bineinteles, mai potrivit pentru casa, dar patul pliabil are avantajul de a fi usor de transportat. Ambele variante se pot folosi cu succes – patul de lemn pentru somnul normal iar patul pliabil pentru vacante si pe post de tarc.

Unele paturi pliabile de la Marisuca au si genti pentru transport si buzunare pentru jucarii sau pijamaluta.

Alege-ti sa achizitionati un pat pliabil si sa il folositi de fiecare data cand plecati in concediu cu cel mic. Multe camere de hotel sau pensiuni nu dispun de un extra-patut pentru bebelusi. Sa aveti un voiaj minunat!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.