Cum poti inlocui ecranul iPhone 6 evitand aparitia bug-ului Error 53

Share Button

Pentru a incepe sa-ti inlocuiesti singur un ecran de iPhone 6, vei avea nevoie de un kit de inlocuire, dar si de un ecran/display nou. Vrei inlocuire geam iPhone? Intra pe ServiceGsm.ro.

Acestea te vor costa mai putin de 125 de dolari (doar piesele), desi va trebui sa folosesti si din piesele mai vechi ce compuneau vechiul display, iar acest proces va fi ceva mai lung. Iata de ce ai nevoie pentru a efectua singur o astfel de inlocuire:

–    O cupa de suctiune cu care sa poti ridica ecranul, departandu-l de carcasa.
–    Un creion de plastic cu care sa poti deconecta ecranul intern.
–    O surubelnita in stea, de dimensiuni mici.
–    O surubelnita 5-star , pentru indepartarea suruburilor principale.
–    Un ecran lcd nou pentru iPhone 6 – in ceea ce priveste acest display, asigura-te ca nu vine si cu butonul Home atasat.

Se stie foarte bine faptul ca, daca incerci sa schimbi intregul display al iphone-ului impreuna cu butonul Home, bug-ul “error 53” poate aparea din senin la urmatorul update al telefonului si nu te vei mai putea folosi de acesta.

ppt.ro

Cu toate astea, pana acum nici un device de tip iPhone 6 simplu, nu a suferit o astfel de problema, daca s-a inlocuit si butonul de Home. Celelalte device-uri din seria 6, da. Iata ceea ce trebuie sa faci in continuare pentru a finaliza inlocuirea ecranului:

–    Pasul 1: opreste device-ul de la butonul on/off si indeparteaza cele 2 suruburi de la baza folosind surubelnita de tip 5-star.

–    Pasul 2: foloseste cupa de suctiune pentru a indeparta cu grija, ecranul smartphone-ului. Plaseaza cupa cat mai aproape posibil de butonul home si apasa usor.

–    Pasul 3: indeparteaza scutul bateriei. Inainte de a trece la deconectarea cablurilor, trebuie sa localizezi scutul bateriei si sa-l indepartezi folosind o surubelnita. Acesta se afla in partea dreapta a bateriei si este de forma dreptunghiulara.

–    Pasul 4: foloseste pixul de plastic pentru a deconecta bateria de la interiorul telefonului. Toti conectorii se vor deconecta in acelasi fel, trebuie sa introduci pixul sub fiecare dintre ei si sa apesi usor in sus. Acestia vor iesi pur si simplu.

–    Pasul 5: localizeaza shield-ul (scutul) conectorilor care se afla deasupra cardului Sim. Indeparteaza-l folosindu-te de surubelnita mica, in stea. De asemenea, asigura-te ca iti vei aminti ordinea montarii suruburilor si unde se potrivesc acestea, pentru a stii cum sa le montezi la loc, dupa ce vei inlocui ecranul.

–    Pasul 6: Deconecteaza cele 4 cabluri de tip flex, care sunt atasate la ecran, folosind pixul de plastic. Procedeaza foarte usor si cu grija la acest pas, pentru ca daca vei deteriora cablurile, reparatia te va costa mult mai mult.

–    Pasul 7: indeparteaza ecranul si dupa aceea, butonul de Home. Executa acest proces exact in aceasta ordine.

–    Pasul 8: indeparteaza partea din spate a ecranului, mai exact suruburile de care aceasta este prinsa.

–    Pasul 9: indeparteaza componentele (ansamblul) camerei si celelalte componente

–    Pasul 10: remonteaza noul display si celelalte componente in ordinea inversa dezasamblarii.
Pentru o descriere si mai detaliata a acestor pasi, recomandam inainte  de a va apuca sa dezasamblati si reasamblati telefonul, sa vizualizati cateva clipuri de pe Youtube, care prezinta mai pe larg intreg acest proces.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.