Cum poate fi rezolvata problema filtrului de particule?

Share Button

Dintre persoanele care se afla in cautarea unui autoturism, foarte multi sunt cei care se orienteaza catre masinile diesel, in primul rand pentru ca acestea au un consum mai mic de carburant decat masinile cu motor pe benzina.

Deasemenea se spune despre motoarele diesel ca sunt mai durabile decat motoarele pe benzina, asa ca acesta este un alt motiv pentru care foarte multa lume opteaza pentru o masina diesel.

Se spune deasemenea ca un motor diesel poate sa treaca fara probleme de 300.000 de km si sa functioneze perfect, in timp ce un motor pe benzina functioneaza la capacitate maxima pana undeva la 150.000 de km.

Plus de asta, pentru cei care parcurg distante de mai bine de 15.000 de km pe an, ideale sunt motoarele diesel, mai ales daca circula destul de mult si extraurban.

ppt.ro

Cei care isi cumpara o masina diesel insa, trebuie sa stie insa ca pe langa multimea de avantaje pe care le are motorul diesel, o astfel de masina poate avea si anumite dezavantaje.

In cazul persoanelor care aleg sa isi cumpere o masina diesel second hand, care sa aiba cativa ani de vechime, problema poate sa fie cauzata de filtrul de particule al acesteia.

Ei bine, filtrul de particule are un rol foarte important, deoarece el este cel care ajuta masina sa nu polueze. Se spune ca un filtru de particule detine peste 85% din substantele nocive eliminate in urma arderii combustibilului.

watchshop.ro

Si totusi, filtrul de particule poate reprezenta o mare problema pentru o masina diesel, pentru ca in cazul in care acesta se infunda, o curatare dpf poate sa fie destul de costisitoare.

In ceea ce priveste filtrul de particule, acesta se poate infunda datorita faptului ca masina a fost condusa foarte mult timp doar in mediul urban. Un alt motiv intemeiat al infundarii filtrului de particule poate fi reprezentat de folosirea unui carburant de proasta calitate.

Cu siguranta cauze ale infundarii filtrelor de particule se pot gasi, insa cei care se confrunta cu o astfel de problema, cu siguranta trebuie sa gaseasca o solutie rapid.

Astfel, soferii care au probleme cu filtrul de particule, pot incerca sa isi regenereze singuri filtrul de particule, conducand masina undeva la 1800 rpm in treapa a treia, timp de aproximativ 30 de minute.

In cazul in care problema nu se remediaza astfel, cu siguranta aceasta problema are trei modalitati de rezolvare, astfel ca se poate instala un nou filtru de particule, insa acesta are un pret foarte mare. Se poate intampla ca in cazul unei masini cu o vechime de 8-10 ani, filtrul de particule sa coste 30-40% din valoarea masinii.

Tot pentru remedierea acestei probleme se poate opta pentru o regenerare fortata a filtrului de particule, la un service autorizat RAR, sau pentru o curatare a filtrului de particule in cuptoare specializate. In aceasta situatie, soferii trebuie sa astepte ca filtrul sa fie dezasamblat si trimis in service, iar dupa 3-4 zile acesta poate fi montat din nou.

Ultima solutie pentru cei care se confrunta cu o astfel de solutie, consta in anularea filtrului de particule.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.