Cum functioneaza Ethereum?

Share Button

In momentul in care discutam despre criptomonede, cu siguranta dupa Bitcoin, cea mai renumita criptomoneda este Ethereum.

Acesta este si motivul pentru care unii au interesul de a cumpara Ethereum, in timp ce altii au interesul de a vinde Ethereum. Vom discuta in urmatoarele randuri ale acestui articol despre Ethereum, si veti afla cum functioneaza aceasta criptomoneda.

Masina virtuala Ethereum (EVM) este un software complet Turing care ruleaza in reteaua Ethereum. Executa scripturi intr-o retea distribuita de computere si permite executarea si stocarea de la toate, de la contracte inteligente la DAO.

Functional, Ethereum permite dezvoltatorilor sa construiasca aplicatii descentralizate pe deasupra. Aceasta poate include jocuri, registre distribuite, organizatii si multe altele.

ppt.ro

Designul din spatele Ethereum, bazat pe cartea alba, este destinat sa urmeze principiile:

 • Simplitate – Protocolul ar trebui sa fie cat mai eficient posibil, chiar si cu costul stocarii datelor sau al ineficientelor de timp.
 • Universalitate – Un script intern Turing-complet este oferit de un limbaj pe care un dezvoltator il poate folosi pentru a programa orice contract inteligent sau tip de tranzactie.
 • Modularitate – Protocolul Ethereum ar trebui sa fie proiectat sa fie cat mai modular si separabil.
 • Agilitate – Protocolul nu este stabilit in piatra si vor fi exploatate oportunitati de imbunatatire a arhitecturii protocolului sau a EVM in scalabilitate sau securitate.
 • Nediscriminare / Non-Cenzura – Protocolul nu ar trebui sa incerce sa restrictioneze sau sa impiedice activ anumite categorii de utilizare.

Beneficiile Ethereum

 • Avantajele Ethereum nu numai ca platforma bazata pe blockchain in sine, ci si in comparatie cu alte platforme bazate pe blockchain includ:
 • Imputabilitate – o terta parte nu poate face nicio modificare a datelor.
 • Dovada de coruptie / tamper – Cenzura nu este posibila cu consensul PoW al retelei vaste si descentralizate, care este de acord cu starea sa globala.
 • Securitate – Combinatia dintre consensul PoW, tehnicile criptografice utilizate in modelul de tranzactie si lipsa unui punct central de esec protejeaza reteaua impotriva hackerilor si manipularii.
 • Fara timp de dezactivare – Aplicatiile, contractele inteligente, organizatiile, etc, toate ruleaza pe blockchain-ul Ethereum sunt intotdeauna in functiune si nu pot fi oprite.

Model de tranzactie

Ethereum foloseste un model bazat pe cont, similar cu un model bancar modern pentru utilizatori, mai degraba decat modelul UTXO al Bitcoin.

Starea globala Ethereum este impartita in aceste conturi, care constau in adrese de 20 de octeti si in care fiecare tranzactie de valoare sau informatie intre conturi este considerata o tranzitie de stat.

Un cont Ethereum contine 4 campuri. Nonce, echilibru eter, cod de contract si depozitare. Exista doua tipuri de conturi, conturi detinute extern si conturi contractuale.

Conturile detinute extern sunt conturi de utilizator care sunt controlate de chei private, nu contin niciun cod si pot fi utilizate pentru a crea si semna tranzactii.

Un cont de contract este un contract inteligent, condus de cod si primeste mesaje care permit stocarea de mesaje si cod, precum si de a contacta alte contracte si conturi detinute extern.

Eterul este moneda platformei Ethereum in timp ce gaz este derivatul de eter utilizat pentru a plati pentru tranzactii si calcule in intreaga retea. Ethereum a ales modelul bazat pe cont pe modelul UTXO de Bitcoin pentru o serie de motive, pe care o puteti gasi mai multe informatii detaliate cu privire aici.

Mineritul Ethereum

Mineritul Ethereum este similar in multe moduri cu mineritul Bitcoin. Cu toate acestea, exista o diferenta primara in care blockchainul Ethereum nu numai ca stocheaza lista de tranzactii a blockchain-ului, ci si cea mai recenta stare a retelei.

De asemenea, Ethereum foloseste Patricia Trees, mai degraba decat Merkle Trees, ca parte a reglementarii sale de stat blockchain. Arborele Patricia este o forma modificata de Arbori Merkle care permite Ethereum sa stocheze si sa regleze in mod eficient starea blockchain-ului in fiecare bloc.

Unele alte caracteristici notabile ale blockchain-ului Ethereum si mineritului includ:

 • 12 secunde bloc;
 • Algoritmul de extractie Ethash (DAG);
 • Recompensa blocului static de 3 ETH;
 • Minerii au compensat gazele cheltuite la bloc;
 • Recompensa suplimentara pentru includerea unchiilor ca blocuri.

Asadar, acestea sunt unele dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta toti cei care sunt fani ai criptomonedelor ar trebui sa le cunoasca, mai ales daca au intentia de a cumpara sau de a vinde etherum in viitorul apropiat

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.