Cum cumperi o cladire de birouri?

Cum cumperi o cladire de birouri?

0 Shares
0
0
0

Cladirile reprezinta o necesitate pentru aproape orice domeniu de afaceri, activitatea fiind practic imposibila fara un loc de desfasurare, depozitare marfa sau productie..

Astfel, cand cumparam cladiri facem o investitie pe termen lung pentru compania noastra si automat acest proces trebuie tratat cu o atentie sporita. Trebuiesc analizati cativa factori precum: evaluarea realista a rulajului companiei, previziunile pe termen lung si locatia la care te gandesti sa fie amplasata cladirea.

Cea mai avantajoasa varianta este de a cumpara o cladire, asta daca bineinteles dispui de suma respectiva si daca ai in plan sa pastrezi afacerea pentru inca minim 10 ani. Avantajele de a fi proprietarul cladirii includ faptul ca vei avea mereu costuri fixe cu administrarea si nu te vei lovi de cresterea costului de chirie din partea speculantilor. De asemenea, daca preturile din piata imobiliara cresc pe viitor, mai ales daca esti intr-o zona bine cotata, vei avea o investitie solida pe care o poti vinde mai departe pentru o suma mult mai mare.

[adsenseyu1]

Pentru ca acest proces sa aiba un curs bun trebuiesc urmati cativa pasi de baza:

Pasul 1:

Atunci cand alegi cladirea concentreaza-ti atentia pe cei mai importanti factori: locatia, costurile cu intretinerea si marimea cladirii, totul raportat la nevoile companiei. De recomandat este sa apelezi la ajutorul unui specialist care te poate indruma mult mai bine si mai eficient, asta daca bineinteles nu ai o experienta in vanzarile din piata imobiliara.

Alege cu mare atentie locatia cladirii, deoarece vei fi legat cel putin cativa ani de investitia facuta. Inainte de cumparare programeaza o inspectie de specialitate in cladire pentru a te asigura ca aceasta este intr-o conditie buna si nu este nevoie de anumite reparatii substantiale.

Pasul 2:

Trebuie facuta o analiza detaliata a situatiei financiare pentru a te asigura ca exista un rulaj foarte bun si ca dispui de banii necesari pentru avans, acesta reprezentand in general 10-25% din suma totala. Compara costurile cu plata ratei pentru creditul ipotecar, asigurare si alte costuri pentru intretinerea cladirii ca si proprietar cu cele din perspectiva de chrias si asa vei vedea daca le poti acoperi sau nu .

[adsenseyu1]

Pasul 3:

Formarea unei societati cu raspundere limitata sau o entitate similara in posesia careia sa fie trecuta cladirea deoarece riscurile intre a avea o proprietate comerciala in piata imobiliara si cele de a avea o afacere sunt diferite, SRL-ul permitandu-ti sa le pastrezi separat.

Pasul 4:

Analizeaza impreuna cu agentul imobiliar, avocatul si analistul financiar variantele de a obtine o modalitate de creditare cat mai buna si avantajoasa pentru tine si afacerea ta. Anumite banci ofera conditii de creditare mult mai avantajoase pentru business-urile cu potential.

Pasul 5:

Finalizeaza inspectiile necesare, incheie asigurarea si bate palma cu vanzatorul. Fa mutarea companiei in noua locatie si daca observi ca raman spatii considerabile pentru alte birouri pe care nu le vei valorifica, poti discuta cu agentul imobiliar in vederea arendarii acestora. Exista intr-adevar responsabilitati in plus dar, in acelasi timp, din venitul acesta iti poti acoperi costurile lunare.

0 Shares
You May Also Like