Cum alegem vase de expansiune pentru centrale termice?

Share Button

Vasele de expansiune sunt fara doar si poate produsele care ne pot asigura un plus de siguranta atunci cand vine vorba despre sistemele de incalzire ale casei noastre si despre agentul termic aferent acestora.

La fel de adevarat insa este si faptul ca nu este de joaca cu aceste sisteme, mai ales stam sa ne gandim la forta uimitoare ce poate fi stocata intr-un astfel de rezervor de cateva zeci de litri. Tocmai de aceea, atunci cand vine vorba despre alegerea unor astfel de vase de expansiune centrale termice, acest lucru este foarte important pentru noi.

O prima alegere se face in functie de volumul de apa necesar. In functie de acesta se poate face o dimensionare corecta a vasului de expansiune, astfel incat acesta sa raspunda nevoilor noastre si nici sa nu afecteze intr-un mod deficitar buna functionare a intregului sistem de incalzire.

ppt.ro

Acest lucru este important deoarece acesteĀ  vase de expansiune pentru centrale termice functioneaza ca si un reductor de presiune, iar acest lucru ajuta la preintampinarea problemelor de natura tehnica din acest punct de vedere.

Mai apoi, un alt criteriu de selectie al acestor vase de expansiune pentru centrale termice este cel care vizeaza producatorul si brandul. In cele mai multe dintre cazuri majoritatea utilizatorilor prefera sa achizitioneze un nume deja cunoscut pe piata de profil in detrimentul uneia de care poate ca nu a auzit nimeni.

Nume precum Aquasystem sau VPC sunt unele dintre cele mai vehiculate, iar in Romania aceste branduri pot fi gasite in magazinul online www.shop-einstal.ro la preturi deosebit de accesibile.

Vasele de expansiune pentru centrale termice mai pot fi delimitate si dupa tipul acestora. Pe de o parte putem avea vase de expansiune pentru centrale termice plate circulare, sau putem intalni vase de expansiune plate rectangulare.

In aceste cazuri insa este cel mai indicat sa apelam la specialisti pentru a alege un anumit tip de produs sau un altul, astfel incat achizitia sa nu fie una eronata, ci una perfect justificata.

Un alt criteriu de selectie este reprezentat de catre pret. Din pacate in anumite cazuri inca se mai marseaza pe ideea ce pretul cel mai mic denota o calitate suficienta a produselor. In realitate insa produsele ar trebui cumparate numai din magazine avizate care stiu ce vand si mai ales stiu sa ofere exact acele lucruri de care publicul are nevoie.

Cu cat oferta unui magazin este mai completa, cu atat mai mult putem afirma faptul ca acesta poate fi o adevarata solutie atunci cand suntem in cautare deĀ  vase de expansiune pentru centrale termice de orice tip si nu doar atat.

Chiar daca vasele de expansiune sunt diverse si deservesc unor scopuri precise, ele pot fi uneori alese cu dificultate, chiar si in urma unei dimensionari corecte. Este indicat sa avem toate informatiile la indemana atunci cand ne decidem sa achizitionam aceste produse.

La fel de indicat este sa si achizitionam aceste produse din magazine specializate precum www.shop-einstal.ro, dupa o analiza completa a produselor pe care acesti specialisti le au de oferit.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.