Cum ajuta vitamina A la cresterea parului?

Share Button

Mai multe minerale si vitamine pot sa contribuie la mentinerea unui par sanatos insa este foarte important de tinut minte ca, atunci cand vitaminele sau suplimentele sunt luate in doze mari ele pot sa fie daunatoare si uneori se obtine un efect contrar celui dorit. In momentul in care este folosita corect, vitamina A se recomanda pentru tratamentele pentru par si actioneaza rapid si eficient in mai multe directii.

Iti explicam cu poti doza acest supliment pentru a putea beneficia la maxim de efectele sale.

Vitamina A – efecte pentru par

Se poate face o Masca pentru par cu vitamina A. Vitamina A are proprietati antioxidante care au rolul de a combate efectele radicalilor liber, acestia fiind responsabili d degenerarea celulara si de procesele responsabile pentru imbatranire. Vitamina A are rolul de a proteja celulele din structura parului si va preveni deteriorarea lor.

ppt.ro

De asemenea, vitamina A are rolul de a preveni uscarea scalpului. Este reglata secretia se sebum si vitamina A contribuie cu succes la prevenirea caderii parului. Parul are un aspect mult mai sanatos si mai lucios si scalpul este protejat de descuamare si de toate efectele adverse neplacute pe care le are uscarea in exces. Antioxidantii prezenti in vitamina A au rolul de a stimula circulatia sangelui si acest lucru lasa nutrientii sa ajunga in mari cantitati al radacini, hranindu-le si impiedicand astfel caderea parului.

Vitamina A poate sa fie luata atat oral cat si topic, fiind aplicata in zonele afectate pentru a sustine sanatatea radacinii firelor de par si a scalpului.

Atunci cand este luata in dozele potrivite, vitamina A este un ajutor nepretuit in lupta contra caderii parului. Daca este luata fara sa fie recomandata de medic, se poate acumula in interiorul organismului si poate duce la constructia unui mediu toxic care poate sa uca la probleme cum ar fi caderea parului. De aceea este recomandat sa se identifice corect, cu ajutorul unui specialist, ce genereaza caderea parului si sa fie urmat un tratament pe baza recomandarilor se la specialisti.

Vitamina A folosita corect ajuta la caderea parului si te ajuta sa te bucuri de rezultate foarte rapide si spectaculoase comparativ cu cele pe care tratamentele specifice le propun.

Pentru a sustine pe termen lung sanatatea parului si pentru a fi evitata supradozarea cu vitamina A se poate opta pentru o dieta foarte bogata in alimente care contin aceasta vitamina asa cum sunt ficatul, spanacul, broccoli, morcovi, mango, branza, oua, lapte, dovleac, caise sau pepene galben.

Exista doua tipuri importante de deficienta de vitamina A – cea primara in care pacientul nu ia aportul corect de vitamina A si cea secundara caz in care anumiti factori afecteaza modul in care vitamina A se absoarbe. Cele doua tipuri de deficienta au acelasi efect in organism insa tratamentul poate fi diferit.

Este recomandat ca in momentul in care se cumpara vitamina A sa fie ales cel mai bun produs existent pe piata si unul cat mai natural posibil astfel incat organismul sa fie protejat de introducerea de substante chimice in exces.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.