Criterii in functie de care parintii aleg gradinita pentru copii lor

Share Button

Parintii care trebuie sa aleaga o gradinita pentru copiii lor, cu siguranta se gandesc daca sa opteze pentru o gradinita particulara sector 1, sau pentru o gradinita de stat. In cele ce urmeaza, vom vedea care sunt detaliile de care trebuie sa tina cont parintii care cauta o gradinita pentru piticii lor.

Gradinita de stat versus cea privata

In zilele noastre se pare ca a merge la o gardinita privata este o fitza, atat pentru parinti cat si pentru copii. Este adevarat ca intr-o gardinita particulara exista personal mai deschis catre cerintele parintilor in ceea ce priveste educarea personalizata a copilului, insa la gradinitele de stat exista personal calificat si mereu dispus sa se formeze.

Gradinitele de stat insa sunt mult mai ieftine. Oricare varianta ar alege-o insa parintii, relatia copilului cu educatoarea si colegii conteaza foarte mult, pentru ca acesta sa se simta atras de gradinita.

ppt.ro

Gradinita cu renume sau gradinita de cartier

Pentru a se hotari daca isi inscriu copilul la o gradinita apropae de locuinta sau la o gradinita despre care se aud doar lucruri de bine, parintii trebuie sa stabileasca cine va lua pe copilul de la gradinita si totodata trebuuie sa se sincronizeze cu programul celor mici. De obicei parintii aleg gradinitele din apropierea locuintei pentru ca acolo se inscriu majoritatea copiilor din cartier, iar mai mult decat atat copilul isi va forma un grup de prieteni cu care se va putea intalni si la joaca in apropiere de casa.

Programa educationala

Cel mai important aspect de care trebuie sa tina cont parinti icare cauta o gradinita pentru copilul lor, este fara doar si poate programa educationala dupa care functioneaza dupa care functioneaza aceasta. Acest aspect trebuie neaparat sa fie luat in considerare de catre parinti, care trebuie sa se gandeasca la faptul ca isi inscriu copiii la gradinita pentru a-i prgati pentru scoala.

Personalul gradinitei

Acesta este un alt aspect de care trebuie sa tina cont parintii care cauta o gradinita pentru copilul lor. Ar fi indicat ca parintii sa viziteze gradinitele din apropierea locuintei, pentru a vedea care sunt conditiile, si cum se comporta educatorii si educatoarele cu copiii. Aceste cadre didactice vor fi ca niste parinti pentru copiii, asa ca trebuie ales cu mare grija.

Conditiile de igiena

Inainte de toate, sanatatea copilului este mai importanta decat orice, asa ca parintii trebuie sa tina cont de conditiile de igiena de la gradinita. Parintii care vor vizita o gradinita inainte de a lua decizia finala, cu siguranta isi vor da seama care sunt conditiile de igiena, si ar fi bine sa faca alegerea corecta, tinand cont de faptul ca isi vor lasa cateva ore copilul intr-un asemenea mediu.

Parintii care cauta o gradinita pentru copiii lor ar trebui sa se intereseze daca exista si un medic sau o asistenta care sa faca tirajul zilnic al copiilor.

Asadar, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tina cont parintii care cauta o gradinita pentru copiii lor.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.