Conservarea energiei intr-o sera

Share Button

Dat fiind faptul ca pretul energiei devine din ce in ce mai mare, aflam faptul ca din ce in ce mai multi gradinari si agricultori utilizeaza energia solara. Urmatoarea este o discutie care ar trebui sa va ajute sa va ghidati pe drum spre necesitati mai mici de incalzire:

Acestea sunt cerintele de baza pentru o sera de conservare a energiei sau pentru incalzirea solara. Chiar daca aveti o sera incalzita conventional, care este acoperita cu o folie de acoperire pentru sere si solarii , puteti reduce totusi nevoia de caldura si reduceti facturile la incalzire, aplicand unele dintre aceste elemente de baza pentru o eficienta energetica mult mai mare.

Pereti izolati

Daca aveti o sera independenta, puteti izola peretele de nord? Daca locuiti intr-o zona insorita, puteti considera, de asemenea, izolarea peretilor est si / sau vest. Incepeti cu partea care primeste vantul predominant pe iarna. Unii oameni reamenajeaza o sera existenta pentru iarna folosind un material cu material tip „invelis cu bule” pe peretii nord, est si vest si portiunea nordica a acoperisului. Acest material este vandut in mod obisnuit ca izolatie „Reflectix”. Se gaseste in santiere, cherestea si vandute de cataloagele de aprovizionare cu efect de sera. Pentru o capacitate de izolare si mai mare, puteti dubla acest material.

ppt.ro

Fundatie izolata

Daca pamantul ingheteaza frig afara, atunci se va conduce direct prin fundatia dvs., facandu-l sa fie rece in interior. Solutia este sa izolati perimetrul exterior al fundatiei dvs. cu placa Styrofoam, de obicei grosime de 1 pana la 2 inci (2,5-5 cm). Aceasta izolatie trebuie plasata vertical si extinsa pana la minimum 1 m (0,3 m) in majoritatea zonelor temperate. Asezati izolatia pentru placa de spuma pe partea exterioara a fundatiei de sera. Ce se intampla daca sera dvs. nu are temei? Plasati izolatia verticala intr-un sant in jurul perimetrului de sera.

Vitraj dublu sau triplu.

watchshop.ro

Este o necesitate pentru o sera eficienta din punct de vedere energetic si esentiala pentru orice sera. Desigur, vitrajul trebuie sa fie bine inchis, fara praf sau murdarie si nu ingalbenitor (ceea ce este comun pentru multe geamuri din plastic mai vechi). In cazul in care sera existenta are deja un singur geam, trebuie sa urmati un anumit tip de modernizare. Ati putea opta pentru o solutie scumpa: eliminarea geamurilor vechi si inlocuirea cu un material mai nou. Alte optiuni mai ieftine includ aplicarea unui film interior, cum ar fi vinil sau un alt film de polietilena cu efect de sera.

Unele companii de aprovizionare cu efect de sera au o izolare clara cu bule. Acestea sunt aceleasi lucruri utilizate pentru ambalarea materialului pe care copiii si unii adulti il plac. In primul rand, trebuie sa pulverizati un adeziv translucid in pete pe cadru sau pe sticla. Apoi apasati izolatia cu bule pe loc. Aceste lucruri pot fi indepartate ori de cate ori nu este necesara izolarea suplimentara. Adezivul cu pulverizare nu este recomandat insa pentru utilizare pe geamuri acrilice sau policarbonate. Pentru aceste geamuri, trebuie sa descoperiti o alta modalitate de a obtine izolatia cu bule pentru a nu sta impotriva geamurilor.

Sigilati fiecare zgomot si rau inainte de sosirea iernii.

Portierele si usile trebuie sa fie dezbracate de vreme, iar fisurile trebuie sa fie cocosate si sa fie verificate pentru uzura in fiecare an. De obicei fac o inspectie pentru eventualele scurgeri de aer in toamna, inainte de venirea vremii reci. Intotdeauna gasesc o zona care are nevoie de sigilare. O modalitate buna de a cauta si de a distruge scurgerile de aer de iarna este de a inchide sera si de a aprinde niste tamaie. Aprindeti tamaia si tineti-o langa zone suspecte de scurgere. Puteti vedea vizual fumul raspunzand curentilor de aer de intrare in timp ce miscati tamaia. Daca fumul curge intr-o directie noua, exista scurgere.

Depozitare termica.

Aceasta este utilizarea rocii, a apei sau a altor materiale cu masa termica densa in care sa stocheze caldura solara care intra. Apa este de departe cel mai eficient si mai usor material de utilizat (si ieftin!). Serele solare sunt notorii pentru acumularile lor de bidoane de ulei negre de 20 de litri de 55 de galoane, umplute cu apa plasata de-a lungul peretelui nordic pentru a stoca caldura soarelui. Sunt ieftine si eficiente. Pentru sere mai mici, cautati tobe metalice de 30 de galoane. Multi proprietari de sere incalzite au instalat, de asemenea, containere cu apa pentru a creste eficienta incalzirii. Este usor sa folositi un tambur de apa ca suport pentru o planta sau masa de sol.

Intrare de blocare a aerului.

Daca aveti o sera de sine statatoare sau daca utilizati usa exterioara a serei atasate cu orice frecventa in timpul iernii, ar trebui sa luati in considerare instalarea unei a doua usi care sa creeze o intrare de blocare a aerului. Aceasta este o configuratie cu doua usi, cu suficient spatiu intre ele, astfel incat atunci cand deschideti usa exterioara, nu veti obtine un aer de inghet pe plantele sarace. Chiar daca va incalziti conventional sera, o intrare de blocare a aerului va economisi o cantitate imensa de energie. Pentru sere solare independente, o intrare de blocare a aerului este un echipament esential. Proprietarii de sere atasate pot scapa fara una, atat timp cat treci mereu prin casa! Nu folositi niciodata usa exterioara cand este rece.

Perdea de noapte.

Aceasta este o optiune pentru persoanele din zonele foarte reci. Nu este pentru toata lumea. O perdea de noapte este de obicei o acoperire izolatoare pe care o rostogoliti in interiorul geamurilor de sera noaptea ca o patura pentru a preveni pierderea excesiva de caldura.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.