Cei 4 C importanti pentru diamante

Share Button

Royal Diamante este magazinul care va ofera posibilitatea de a va cumpara diferite bijuterii cu diamante, sau de a alege inelul de logodna pentru partenera dvs.

Inainte de toate insa, ar fi important sa cunoasteti cei 4C, care influenteaza pretul diamantelor, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Culoare

Evaluarea culorii diamantelor de inalta calitate se bazeaza pe absenta culorii. Un diamant chimic pur si perfect din punct de vedere structural nu are nici o nuanta, este ca o picatura de apa pura si, prin urmare, are o valoare mai mare. Sistemul GIA de sortare a culorilor diamant D-to-Z masoara gradul de incoloritate prin compararea unei pietre in conditii de iluminare controlata si conditii de vizualizare precise cu pietre pretioase cu valoare de culoare stabilita.

ppt.ro

Multe dintre aceste distinctii de culoare ale diamantelor sunt atat de subtile, incat sunt invizibile pentru ochiul neinstruit; cu toate acestea, aceste distinctii fac o diferenta foarte mare in calitatea si pretul diamantului.

Claritate

Acest aspect se refera la se refera la absenta incluziunilor si a varsarilor. Diamantele naturale sunt rezultatul carbonului expus la caldura si presiune extraordinara in adancimea pamantului. Acest proces poate duce la o varietate de caracteristici interne numite “incluziuni” si caracteristici externe numite “pete”. Evaluarea claritatii diamantului implica determinarea numarului, dimensiunii, reliefului, naturii si pozitiei acestor caracteristici, precum si modul in care acestea afecteaza aspectul general al pietrei. Desi nici un diamant nu este perfect pur, cu cat este mai aproape de puritate, cu atat este mai mare valoarea sa.

Scara GIA Diamond Clarity are 6 categorii, dintre care unele sunt impartite, pentru un total de 11 clase specifice.

Flawless (FL) Fara incluziuni si fara pete vizibile sub marire de 10x

In interior fara flambaj (IF) Nu se pot vedea incluziuni sub marire de 10x

Foarte putin incluse (VVS 1 si VVS 2 ) Incluziunile atat de usoare incat sunt dificil de observat de catre un elev de calificare cu o marire de 10x

Foarte usor incluse (VS 1 si VS 2 ) Incluziunile sunt observate cu efort sub marire de 10 ori, dar pot fi caracterizate ca minore

Inclusiile usor incluse (SI 1 si SI 2 ) sunt vizibile la marirea de 10 ori

Inclusiv (I 1 , I 2 si I 3 ) Incluziunile sunt evidente sub marirea de 10x care poate afecta transparenta si stralucirea

CUT (TAIERE)

Taierea unui diamant declanseaza lumina sa. Diamantele sunt renumite pentru capacitatea lor de a transmite lumina si stralucirea atat de intensa. Deseori ne gandim la diamant ca forma (rotunda, inima, ovala, marcaj, pere), dar o nota de taiere a diamantului face referire cu adevarat la cat de bine interactioneaza fatetele unui diamant cu lumina. Artistarea si manopera precisa sunt necesare pentru a modela o piatra, astfel incat proportiile, simetria si poloneza sa produca o intoarcere magnifica de lumina, posibila doar intr-un diamant.

Decuparea unui diamant este cruciala pentru frumusetea si valoarea finala a pietrei. Si din toate cele 4C diamante, este cea mai complexa si dificil de analizat din punct de vedere tehnic.

Pentru a determina gradul taiat al diamantului diamant stralucitor standard – forma care domina majoritatea bijuteriilor diamantate – GIA calculeaza proportiile acelor fatete care influenteaza aspectul diamantului cu fata in sus. Aceste proportii permit GIA sa evalueze modul in care un diamant interactioneaza cu lumina pentru a crea efecte vizuale dorite, cum ar fi:

Luminozitate: Lumina alba interna si externa reflectata de un diamant;

Focul: imprastierea luminii albe in toate culorile curcubeului;

Scintilatia: cantitatea de stralucire pe care o produce un diamant si modelul suprafetelor luminoase si intunecate cauzate de reflexiile din interiorul diamantului.

CARAT

Greutatea diamantelor se masoara in CARAT. Fiecare carate poate fi subimpartita in 100 de puncte. ” Acest lucru permite masuratori foarte precise la zecimea zecimala. Un bijutier poate descrie greutatea unui diamant sub un carat prin “punctele” lui singur. De exemplu, bijutierul se poate referi la un diamant care cantareste 0.25 de carate ca “indicatorul de douazeci si cinci”. Greutatile de diamant mai mari decat un carat sunt exprimate in carate si zecimale. O piatra de 1.08 carate ar fi descrisa ca fiind “un punct de opt carate”.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.