Ce sunt insectele intepatoare?

Share Button

Exista multe specii de insecte intepatoare, care variaza de la albina benefica si viespa parazita, pana la invaziva viespa de hartie europeana, iar in continuare vom discuta putin despre aceste insecte, vom afla daca sunt periculoase si cum scapam de ele.

Dolichovespula maculata – Muncitorii au aproximativ 5 / 8-3 / 4 + in (15-20 + mm) sau mai mult; reginele au o lungime de 3 + 4 + in (20+ mm). Construiesc cuiburi de hartie inchise, gri, aeriene.

Dolichovespula maculata este in mare parte negru, cu un model alb caracteristic pe cea mai mare parte a fetei sale, de unde si numele sau comun, „maculata”.

Cuiburi cu cornete cu suprafata pot fi gasite in copaci din apropiere, cosuri de fum, sub streasina sau cuibarit in spatele sidingului, in hambare, mansarde si alte structuri.

ppt.ro

Albina de tamplar – adultii au o lungime de 12,5-25 mm (1/2 pana la 1 in 1) si robust. Din cauza marimii lor, albinele de tamplar sunt confundate adesea cu albinele umflate.

Cand sunt identificate in mod corespunzator, albinele tamplarilor se pot distinge prin abdomenul lor stralucitor, negru si elicopterul sau modelul de zbor „plutitor”.

Albina adulta de tamplarie adulta isi va folosi partile bucale de mestecat pentru a gauri gauri in lemn (aproximativ diametrul unei dime), unde se va intoarce la cereale si va crea o camera lunga de aproximativ 5-8 centimetri in care sa-si depuna ouale.

watchshop.ro

Viespa ucigasa Cicada – Adultii, cu o lungime de aproape 2 centimetri, sunt cunoscuti ca una dintre cele mai mari specii de viespe dintre toate cele existente.

Viespa ucigasa Cicada este o viespa parazitara si solitara. Adultii sunt mari, de culoare negru pana la rosiatic, cu dungi galbene pe abdomen. Desi ucigasul de sex masculin Cicada nu poate intepa, omologul feminin este capabil.

Viespa femela Cicada ucigasa va vana cigarele, le va paraliza cu intepaturile ei si le va umple intr-o gaura din sol unde isi va depune ouale pentru a se dezvolta. Cicala paralizata va ramane ca hrana pentru larva in curs de dezvoltare.

De ce le am?

Exista numeroase motive pentru care aveti insecte intepatoare pe proprietatea dvs. In fiecare an in primavara (inca din martie pana in mai), reginele vor iesi din supraintervertare si vor incepe sa caute noi locatii de cuibarire.

Ca adulti, multe insecte intepatoare se hranesc cu nectar si sunt, de asemenea, atrase de surse de apa, cum ar fi iazurile ornamentale si bazinele de inot in timpul verii. Hranirea variaza de la specie la specie, dar poate include si alte insecte, nectar si polen.

Daca aveti birourile firmei intr-o zona in apropierea unui iaz de exemplu sau in zona unui bazin de inot, aveti sanse mari sa va confruntati cu asemenea insecte, asa ca pentru a scapa de ele, veti avea nevoie de cele mai bune servicii de dezinsectie birouri.

Sunt periculoase?

In timp ce de cele mai multe ori aceste insecte sunt considerate mai mult o problema decat un pericol, unele specii impacheteaza o intepatura puternica care (in functie de reactia alergica a individului la ea si de plasarea intepaturii) ar putea fi considerata o amenintare pentru sanatate.

Cum scap de insectele intepatoare?

A scapa de insectele intepatoare poate fi o sarcina periculoasa si una dintre cele mai bune ramase pentru profesionisti.

Echipa de specialisti care lupta impotriva daunatorilor, profesionisti de inalta pregatire in combaterea daunatorilor care sunt angajati in cadrul unei firme de deratizare, dezinfectie si dezinsectie; cu siguranta stiu exact ce sa faca in astfel de cazuri.

O pot face singur?

Desi exista metode care sa va permita sa scapati pe cont propriu de aceste insecte, si desi exista si produse disponibile pentru a indeparta insectele intepatoare, trebuie mentionat ca, fara un tratament adecvat, toate aceste insecte si alte specii se vor reface daca intregul cuib nu va fi eradicat.

Cum pot preveni acest lucru in viitor?

Impiedicarea insectelor de a va invada proprietatea poate fi o sarcina foarte dificila datorita naturii hranitoare a daunatorului si conditiilor in care traiesc si cresc.

In cazul in care proprietatea ta este infestata de insecte intepatoare, primul tau apel ar trebui sa fie catre o firma 3D (dezinfectie, deratizare si dezinsectie), iar specialistii vor folosi cel mai sigur si eficient tratament pentru gestionarea daunatorilor care reprezinta o amenintare pentru sanatatea umana, proprietatea si aprovizionarea cu alimente.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.