Ce beneficii pentru sanatate are mazarea?

Share Button

Mazarea este o leguminoasa care provine din Asia Mica si Asia Centrala, si este consumata de oameni de mai bine de 5000 de ani. Nu trebuie sa ne surprinda faptul ca oamenii consuma frecvent mazare, dat fiind faptul ca aceasta are unele beneficii importante pentru sanatate, dat fiind faptul ca este o sursa buna de proteine, vitamine, fibre, antioxidanti si flavonoide.

Profil nutritiv

Mazarea, pentru ca este o leguminoasa, are in mod natural, un continut ridicat de proteine ​​continand 5,5 g per 100 g portie, si fibre la 5,6 g per 100 g. De precizat este faptul ca boabele de mazare au un continut scazut de grasimi, doar 1,6 g la 100 g, si sunt sarace in carbohidrati, continand doar 10 g la 100 g.

De-asemenea, trebuie facuta precizarea ca boabele de mazare au un continut sarac de calorii, continand doar 79 calorii la 100 g. Continutul lor redus de carbohidrati inseamna de asemenea, ca sunt in mod natural sarace in zahar, cu doar 1,2g la 100g.

ppt.ro

Nutritional, mazarea este o sursa buna de vitamine si minerale. In special, acestea sunt o buna sursa vegana de fier care este necesar pentru crearea de noi globule rosii si pentru transportul oxigenului in jurul corpului si vitaminele B, care ne ajuta sa transformam energia din alimentele noastre.

De asemenea, boabele de mazare sunt o buna sursa de fosfor, cu o singura portie de 100 g, care asigura peste 20% din necesarul nostru zilnic. Avem nevoie de fosfor pentru a ajuta la construirea oaselor si a dintilor puternici.

Mazarea verde contine, de asemenea, fitoneutrientii luteina si zeaxantina, care s-a dovedit ca ofera beneficii pentru sanatatea ochilor si reduc riscul de degenerare maculara si boli legate de ochi.

Acum ca ati aflat informatii despre valoarea nutritionala a boabelor de mazare, in mod evident doriti sa descoperiti si cateva beneficii mazare semnificative. Veti putea descoperi pe scurt despre ce este vorba, in randurile care urmeaza.

  1. Controlul zaharului din sange

Unul dintre beneficiile pentru sanatate al boabelor de mazare este controlul zaharului din sange. Acest lucru este important pentru persoanele cu diabet, dar afecteaza si persoanele care nu au aceasta boala.

Varfurile nivelului de zahar din sange pot afecta energia, memoria si alte parti ale corpului. Mazarea verde are un indice glicemic scazut, astfel incat glicemia nu creste dramatic dupa consumarea lor.

In plus, fibra si proteinele gasite in mod natural in mazare ajuta la controlul nivelului de zahar din sange. Proteinele si fibrele pot afecta cat de repede sunt absorbiti carbohidratii in organism. De asemenea, ajuta oamenii sa se simta plini si sa evite supraalimentarea.

  1. Prevenirea hipertensiunii arteriale

Nutrientii din mazarea verde pot preveni hipertensiunea arteriala. Magneziul, potasiul si alte minerale din mazare sunt bune pentru inima.

Studiile arata ca persoanele cu un nivel scazut al acestor minerale sunt mai susceptibile sa aiba tensiune arteriala ridicata. In plus, mazarea verde are antioxidanti care pot preveni deteriorarea celulelor care poate duce la hipertensiune arteriala.

  1. Digestie mai buna

Mancarea boabelor de mazare verde poate imbunatati digestia, deoarece contin o cantitate mare de fibre. Majoritatea oamenilor nu obtin suficienta fibra in dietele lor, iar acest lucru are un impact negativ asupra sistemului digestiv. Fibra este necesara pentru intestine si le mentine sanatoase.

Bacteriile bune din intestin folosesc fibra ca sursa de hrana. Mazarea are fibre insolubile care pot actiona ca un agent aglomerator in organism pentru a muta alimentele de-a lungul, astfel incat sunt digerate mai usor.

  1. Mazarea este buna pentru pierderea in greutate

Mazarea este bogata in proteine ​​si saraca in grasimi si poate ajuta la pierderea in greutate. Continutul lor de fibre promoveaza satietatea.

  1. Mazarea verde este buna pentru piele

Mazarea verde este o buna sursa de vitamina C si antioxidanti. Acestea ajuta la producerea de colagen si promoveaza sanatatea pielii. Vitamina C poate ajuta, de asemenea, la reducerea petelor intunecate pe piele si la promovarea unui ten uniform, desi cercetarea este limitata in acest sens.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.