Cat costa sa devin expert contabil?

Share Button

Daca ai absolvit o facultate cu profil economic si ai dori sa faci parte din operatiunile de contabilitate a numeroase firme, trebuie sa parcurgi mai multe etape in cariera ta si sa investesti niste bani.  Mai mult de atat, ai putea sa verifici ce servicii de contabilitate Realcont iti sunt oferite.

Orice tanar din Romania care are o diploma de invatamant superior in economie si care doreste sa prestesteze astfel de servicii, trebuie sa primeasca, in primul rand, o licenta de la CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania). Insa, aceasta licenta se va primi dupa ce un stagiu de pregatire va fi efectuatin trei ani. Aici se va accede pe baza unui examen, iar la finalul studiilor va vor fi testate cunostintele in domeniu.

Pe site-ul CECCAR, filiala Bucuresti, sunt trecute costurile pentru toate cursurile. Spre exemplu, taxa de inscriere pentru examenul de admitere este doar 175 euro. Pentru persoanele stagiare, taxa este de 150 euro pe an, iar daca stagiul trebuie facut in trei ani, aceasta perioada insumeaza 450 euro. Dupa ce ati dobandit titulatura, ca nou specialist puteti alege intre doua variante. Una dintre ele fiind angajarea la o companie, iar cealalta varianta fiind infiintarea unei firme proprii.

Taxa pe care trebuie sa o platiti pentru a va inscrie in Tabloul Corpului se poate ridica undeva la 40 euro pentru un expert contabil si 150 euro pentru cineva care doreste sa lucreze pentru societatea de expertiza. Trebuie sa platiti pentru un dublicat de carnet si un duplicat de parafa, iar sumele se ridica la 50 euro, respectiv 5 euro. Toate cheltuielile ajung la o suma totala de aproximativ 700 euro pentru un expert care nu are o firma si aproximativ 800 euro pentru un expert care are o firma deschisa.

ppt.ro

Noul angajat, dupa ce va incepe sa isi practice meseria, va fi nevoit sa achite in fiecare an o cotizate fixa de 90 euro (400 lei). Contabilii experti care deja profeseaza cu ajutorul societatilor CECCAR vor fi nevoiti sa plateasca doar 40 euro (200 lei). Cei care lucreaza intr-o firma de expertiza, vor trebui sa isi achite o cotizatie fixa anuala de 180 euro (800 lei). Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca exista o cotizatie de doar 1,2% din cifra de afaceri per membru, persoana fizica sau juridica.

Chiar daca la o prima vedere toate aceste cifre par enorme, castigurile vor fi pe masura. In Romania, un tanar care abia se lanseaza in acest domeniu poate castiga in primul sau an de activitate, atunci cand face doar contabilitate primara, in jur de 500 euro lunar, insa dupa 6 ani de activitate poate ajunge si la 1000 euro lunar. In tot acest timp, orice tanar contabil trebuie sa dobandeasca licentele de la CECCAR si ACCA . Orice tanar este mult mai avantajat daca porneste de la un job care ii permite sa acumuleze cat mai multe cunostinte intr-un timp destul de scurt. Acesta va lucra pentru numerosi clienti si in acest mod va capata experienta.

watchshop.ro
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.