Care sunt plantele cele mai bogate in antioxidanti?

Share Button

Administrarea de Curcumin antioxidant reprezinta, de departe, unul dintre cele mai eficiente tratamente in prevenirea unor boli precum cancerul. Cei interesati de achizitionarea de Curcumin antioxidant sunt sfatuiti sa acceseze Curcumin95.ro.

Printre plantele cele mai bogate in antioxidanti se numara ardeiul iute, broccoli, fenicul, curcuma sau capsunile. Alte fructe care produc antioxidanti naturali sunt afinele, zmeura si boabele de acai. Multe plante antioxidante cum ar fi patrunjelul, varza sau sfecla rosie pot fi achizitionate de la aprozarele locale sau pot fi cultivate in propria gradina.

Antioxidantii ce se gasesc in plante, fructe si legume protejeaza organismul impotriva vatamarilor cauzate de obicei de moleculele de oxigen, cunoscute si sub numele de radicali liberi. In timp ce radicalii liberi sunt prezenti, in mod natural, in organism, influentele exterioare precum poluarea, fumatul si o varietate de infectii pot, de asemenea, crea o abundenta de radicali liberi.

[adsenseyu1]

ppt.ro

Cu toate acestea, atunci cand sunt inclusi intr-o dieta si sunt combinati cu un stil de viata sanatos, antioxidantii pot proteja organismul de radicalii liberi si pot fi de un real folos pentru starea generala de sanatate a unei persoane. Chiar daca sunt comercializati adesea sub forma de tablete, extracte si alte forme preambalate, antioxidantii pot fi obtinuti intr-un mod cat mai natural direct din plante, fructe si legume.

Plantele antioxidante precum tomatele, ardeii grasi sunt apreciate pentru beneficiile imense pe care le aduc sanatatii. Consumarea regulata a acestora, dar si a altor resurse de antioxidanti ajuta la mentinerea unui organism tanar si sanatos si ajuta la protejarea acestuia impotriva bolilor precum cancer sau colesterol ridicat.

Aceste legume antioxidante sunt usor de preparat ca salate si pot fi gasite in piete, aprozare si magazine alimentare pe tot parcursul anului. Bogati in vitamina C, cartofii sunt, de asemenea, apreciati pentru continutul semnificativ de antioxidanti.

Cercetarile au aratat chiar ca, odata ce acestia imbatranesc, experimenteaza diferite grade de antioxidanti. Varietatile de cartofi mai inchisi la culoare, precum cartofii rosii sau cei violeti, tind sa aiba proprietati antioxidante mai mari decat varietatile de cartofi mai deschisi la culoare.

[adsenseyu1]

Anumite plante sunt, de asemenea, cautate de persoanele preocupate de sanatate, intrucat sunt resurse inepuizabile de antioxidanti. De exemplu, o planta precum radacina de brusture este considerata a fi foarte bogata in antioxidanti, fiind foarte buna pentru sanatatea inimii.

Alte plante antioxidante sunt ceaiul verde, coacazele indiene, busuiocul si nu in ultimul rand curcuma, bogata in curcumin, extract ce poate fi gasit si achizitionat de pe www.curcumin95.ro.

Chiar daca plantele antioxidante servesc drept surse excelente de antioxidanti, si alti arbori si fructele lor ofera aceleasi beneficii pentru sanatate. In aceasta categorie sunt incluse exemple ca: pepenele verde, strugurii, ciresele, lamaile, mango si rodiile.

Fructele uscate precum caisele si prunele sunt considerate, de asemenea, foarte bune antioxidante. Multe cereale integrale sunt surse bune de antioxidanti, asa cum sunt semintele de floarea soarelui si soia.

Be Sociable, Share!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.