Care este diferenta dintre Safir si Gorilla Glass

Share Button

Daca tocmai te pregatesti sa cumperi o folie sticla Huawei inseamna ca stii foarte clar ca telefoanele mobile au in general o viata destul de grea.

Sunt lovite si frecate de obiecte dure, sunt zgariate de chei si aruncate uneori pe asfalt si in general ajung sa fie stricate foarte repede, la cateva luni de la momentul achizitionarii. Vechile telefoane aveau ecranul facut din plastic sau dintr-un material similar. Tinenti minte cum in doar cateva luni de stat in buzunar telefonul ajungea sa se matuiasca si trebuia sa fie schimbat in general alaturi de carcasa lui?

Telefoanele moderne sunt mai scumpe si au renuntat de mult la fata din plastic pentru ca aceasta a fost inlocuita cu sticla ceea ce este foarte important.

Sticla se zgarie mult mai greu si se sparge mult mai repede. O serie de tehnologii au fost facute pentru a se obtine protectia perfecta. In momentul acesta sticla numita Gorilla Glass este cea mai buna optiune pentru acoperirea ecranelor. Dar ce inseamna Gorilla Glass de fapt?

ppt.ro

Sticla normala se sparge destul de usor si se va zgaria la fel de usor si de obicei nu ai cum sa te bazezi foarte mult pe ea. Totul tine in fond de structura microcristalina a sticlei care are imperfectiuni, concentratori de stres si microfisuri. Daca toate aceste imperfectiuni pot sa fie cumva eliminate sticla este mult mai rezistenta.

Asta inseamna de fapt Gorilla Glass, o sticla optimizata. Puteti incepe fie cu o sticla din aluminosilicat care are in ea oxid de siliciu sau de aluminiu sau puteti incepe cu carbonat de sodiu. Foile de sticla sunt ulterior introduse in topitura de saruri de potasiu iar ionii de potasiu vor inlocui foarte bine ionii de sodiu aflati in stratul de pe suprafata sticlei.

Pentru ca potasiul pare a fi mai mare el va crea tensiunea si va intinde suprafata. Ca si reultat el va micsora in felul acesta toate microfisurile. De obicei sticla este mai dura si se zgarie mai greu.

watchshop.ro

Safirul reprezinta Oxid de Aluminiu si in prezent se va sintetiza mult mai simplu si mai usor fiind mult mai atractiv in segmentul premium al oricarui geam. Este de 10 ori mai scump comparativ cu sticla Corning insa este imun la tot ce inseamna zgarietura ceea ce conteaza cel mai mult.

Unica problema este lipsa de flexibilitate si faptul ca in momentul in care este indoit aluminiul se va sparge ceea ce nu este tocmai placut.

In realitate acest lucru inseamna ca atunci cand telefonul cade pe ciment de la o inaltime mai mare, telefoanele se deformeaza destul de mult insa safirul nu.

Safirul a strans destul de multe critici inca din momentul in care se afla pe piata pentru ca este foarte casant. Acest lucru este extrem de adevarat dar un panou din safir si sticla ofera o flexibilitate mult mai mare. De asemenea sunt si critici care sustin ca safirul este mai opac comparativ cu sticla ceea ce poate fi deranjant pentru ca va consuma o cantitate mai mare de curent.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.