Afectiuni oftalmologice care ar trebui sa te trimita direct la medic

0 Shares
0
0
0

Keratoconus

In mod normal, corneea (lentila exterioara a ochiului) are o forma de cupola, ca o minge. Uneori, totusi, colagenul care tine cornea in loc devine slab, determinand corneea sa devina conica. Aceasta conditie se numeste keratoconus. Acest lucru poate duce la pierderea grava a vederii daca nu este tratata devreme si rapid. Lasate netratate, multi oameni vor avea nevoie de un transplant de cornee. Va recomandam sa apelati pentru aceasta afectiune la un cabinet de oftalmologie Bucuresti.

Tratamentul: Tratamentul incepe, de obicei, cu ochelari de vedere. Lentilele de contact, de obicei permeabile la gaze rigide, pot fi recomandate pentru intarirea corneei si imbunatatirea vederii. In plus, reticularea colagenului corneei este adesea eficienta pentru a preveni progresia, precum si  implanturile plasate sub suprafata corneei pentru a reduce forma conului si pentru a imbunatati vederea. O ultima solutie este transplantul de cornee.

Retinopatia diabetica

Retinopatia diabetica apare ca urmare a hipoglicemiei prelungite asociate cu diabetul de tip 1 si 2 si poate cauza orbire daca este lasata netratata. Prea mult zahar din sange poate modifica vasele de sange din spatele ochiului, impiedicand retina sa primeasca cantitatea adecvata de nutrienti necesara pentru a mentine vederea. Oricine are diabet zaharat tip 1 sau tip 2 este expus riscului de a dezvolta retinopatie diabetica. Cu toate acestea, tipul de diabet zaharat pe care il are o persoana, cat de des fluctueaza nivelul glucozei din sange, cat de bine isi controleaza zaharurile si cat timp au suferit diabet zaharat afecteaza riscul.

Tratament: In majoritatea cazurilor, chirurgia cu laser poate preveni pierderea semnificativa a vederii asociata cu retinopatia diabetica. O procedura denumita fotocoagulare cu laser poate sigila sau distruge vasele de sange care cresc sau ajung in retina.

Degenerarea maculei

Aceasta cauza principala de orbire se caracterizeaza prin deteriorarea maculei, a zonei retinei care percepe lumina. Factorii de risc includ: varsta, fumatul, sexul feminin si istoria familiei. Din pacate, nu exista nici un remediu cunoscut pentru degenerescenta maculara. Cu toate acestea, tratamentele actuale pot incetini progresia bolii.

Tratamentul: tratamentele de degenerare maculara legate de varsta pot preveni pierderea severa a vederii sau pot incetini considerabil evolutia bolii. Exista mai multe optiuni de tratament, printre care:

Medicamente antiangiogenice. Injectate in ochi, aceste medicamente blocheaza dezvoltarea de noi vase de sange si scurgeri de la vasele anormale din ochi.

Terapie cu laser. Lumina cu laser de mare putere poate fi folosita uneori pentru a distruge vasele de sange anormale care cresc activ.

Fotodinamica terapie cu laser. Un tratament in doua etape in care se utilizeaza un medicament sensibil la lumina pentru a deteriora vasele de sange anormale. Un medicament este injectat in sange pentru a fi absorbit de vasele sanguine anormale ale ochiului. Un laser rece este apoi stralucit in ochi pentru a activa drogul, daunand vaselor de sange anormale.

Vitaminele C, E, beta-carotenul, zincul si cuprul pot reduce riscul de pierdere a vederii la anumiti pacienti cu degenerescenta maculara intermediara pana la varsta avansata. Toate aceste simptome ar trebui in mod clar sa va trimita la doctor.

0 Shares
You May Also Like