5 motive pentru care ar trebui sa mananci carne de vita

Share Button

Romanii sunt unii dintre cei mai mari sustinatori ai consumului de carne din lume. Din pacate, carnea de pasare si carnea de porc sunt printre preferate, atunci cand vine vorba despre carne. Cea de vita este clasata pe ultimul loc. Fiecare consuma carne de la vaci in cantitate de 1,5 kg pana la 2 kg pe an. In comparatie cu alti cetateni ai Uniunii Europene, care mananca in medie 15 kg din aceasta specie pe an, performanta noastra este destul de slaba.

De cativa ani, insa, carnea de vita incepe sa isi gaseasca din ce in ce mai multi adepti care aleg sa o pregateasca in diferite moduri, insa poate, cea mai cunoscuta reteta este cea de gulas de vita.

Ce argumente ar trebui sa te convinga sa o consumi? Este timpul sa inchei cu convingerea ca este o carne grasa: aceasta contine pana la 5% grasimi, dar mentionat din start faptul ca acestia sunt acizi grasi care au un efect benefic asupra sanatatii tale. De asemenea, ofera proteine ​​sanatoase, usor digerabile si vitamina B12, care iti protejeaza eficient corpul impotriva anemiei.

Iata 5 motive pentru care ar trebui sa mananci carne de vita cat mai des

  1. Contine proteine ​​valoroase

Proteinele sunt un element important in dieta sportivilor si a persoanelor cu probleme de sanatate. Cele continute in carne de vita se disting printr-o compozitie foarte favorabila de aminoacizi care iti construiesc muschii. Acest tip de carne contine cele mai valoroase proteine ​​ramificate, cum ar fi valina, leucina si izoleucina.

ppt.ro
  1. Sursa importanta de fier

Este unul dintre cele mai importante ingrediente din dieta fiecarei fiinte umane. Fierul este esential pentru transportul oxigenului catre muschii tai, motiv pentru care este un element atat de esential in dieta sportivilor. Carnea de vita este mentionata ca una dintre cele mai bune surse de fier – mult mai buna decat carnea de pui sau carnea de porc.

  1. Contine zinc

Poate fi numit un scut care iti protejeaza corpul impotriva bolilor. Deficitul sau duce la scaderea imunitatii si la racelile regulate care o urmeaza. In plus, poti da vina pe prea putin zinc din corpul tau pentru caderea parului, ruperea unghiilor si slaba memorie.

  1. Faciliteaza eliminarea kilogramelor inutile

Datorita continutului de colina, care este implicat in metabolismul grasimilor, carnea de vita este recomandata pentru toate dietele de slabire.

  1. Pentru dinti si oase puternice

Fosforul continut in carne de vita este unul dintre elementele responsabile pentru dintii si oasele puternice. Acest element contribuie, de asemenea, la buna functionare a sistemului nervos – participa mai precis la conducerea stimulilor nervosi, care afecteaza in mod direct rezultatele antrenamentului.

Nu fara motiv, nutritionistii si expertii in alimentatie sanatoasa incearca sa readuca carnea de vita la locul potrivit in dieta ta. Consumul sau (bineinteles in forma potrivita si cu aditivii potriviti) are un efect pozitiv asupra proceselor de construire a masei musculare si de pierdere a grasimii. Te-au convins cele 5 argumente si motive sa consumi din ce in ce mai multa carne de porc?

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.