Vivo Y66 Vivo a marketat agresiv modelul Y66 pentru aparatul de fotografiat selfie, de 16 megapixeli, cu blit. Aplicatia pentru camera ofera un mod “beauty”, care imbunatateste aspectul pielii in poze si exista niveluri diferite de alegere.
Rezultatele camerei frontale nu sunt pline de detalii, dar este suficient de buna pentru partajarea pe social media. Filtrul de pe blit difuzeaza lumina atunci cand este declansat, ceea ce inseamna ca nu va va orbi. Ai nevoie de reparatii telefoane Bucuresti? Intra pe Service-Gsm.ro.
Pe partea din spate, V66 Y66 are o camera de 13 megapixeli cu un singur blit LED, iar utilizarea camerei este destul de simpla. Este rapid la focalizare in lumina zilei, dar multe dintre fotografiile noastre de testare au iesit supraexpuse. Aplicatia pentru camera are un mod manual pentru a va permite sa controlati diferiti parametri pe cont propriu si am redus nivelul de expunere pentru fotografii mai bune.
La lumina scazuta, camera necesita putin mai mult timp pentru a focaliza si are nevoie de o mana stabila atunci cand butonul declansator este apasat. Fotografiile aveau o multime de zgomote si nu aveau detalii, dar erau acceptabile. Exista un mod de noapte in aplicatia camerei, care imbunatateste rezultatul final.
Performanta Vivo Y66.
Nu am experimentat nici un decalaj sau stutter cu Vivo Y66 in timpul perioadei de examinare. A functionat bine si am avut mereu peste 1GB de RAM la indemana. Gestionarea RAM este destul de agresiva si telefonul nu a lasat aplicatiile in fundal pentru mult timp, in functie de resursele disponibile.
Am trecut Vivo Y66 prin testele noastre de referinta si am obtinut 41,177 in Antutu, precum si 605 si 2,530 in testele Geekbench cu un singur nucleu si respectiv cu multicore. Am instalat Clash Royale, Warhammer 40K si Breakneck, iar telefonul a reusit sa le ruleze destul de bine pe toate, desi am vazut ocazional cadre lipsa (skipped) in Breakneck. Telefonul s-a incalzit dupa o perioada lunga de jocuri, dar nu atat de mult incat sa devina incomod de manipulat.
Durata de viata a bateriei este buna, iar Y66 a reusit sa performeze 11 ore si 23 de minute in testul nostru de bucla video HD. Telefonul rezista cu siguranta o zi intreaga la o utilizare medie, ceea ce este bine, pentru ca incarcatorul de 5W furnizat are nevoie de mult timp pentru a incarca bateria.
Avand pretul de 14,990 rupii indiene, Vivo Y66 se simte “nelalocul lui” pe piata actuala. Pentru inceput, calitatea constructiei nu este superioara – majoritatea producatorilor de smartphone-uri ofera in prezent corpuri metalice la acest nivel de pret. Rezolutia afisajului este, de asemenea, mai mica decat cea a competitiei, iar cea mai mare lovitura pentru modelul Y66 este, in opinia noastra, omiterea unui senzor de amprenta digitala.
Avand in vedere ca telefoanele in mod semnificativ mai putin costisitoare, au incorporate acum scanere de amprente digitale, modelul Y66 pare cu siguranta supraevaluat. Software-ul si designul nu sunt rele, dar nici “revolutionare” pentru a face Y66 mai atractiv. Acest telefon vine intra in competitie directa cu Moto G5 Plus si Xiaomi Redmi Note 4, niste telefoane superioare acestui model, mai ales la acest pret.