Tipuri de rame pentru geamuri

Share Button

Ferestrele se prezinta intr-o gama vasta de tipuri de carcase si geamuri din termopan.

Combinand o rama eficienta in ceea ce priveste transferul termic cu un geam adecvat, care sa fie adaptat atat la scopul lui cat si la clima specifica zonei in care se afla constructia, se poate personaliza fiecare fereastra din locuinta dumneavoastra si puteti obtine nu doar confort, cat si izolare fonica.

O buna izolare termica va va ajuta sa aveti preturi la facturi mici si sa economisiti. Pentru a vedea mai multe modele de rame din PVC puteti vizita tamplarie pvc Alexandria, un magazin pe care noi l-am gasit foarte util in ceea ce priveste produsele din PVC oferite.

Ramele pentru ferestre ajuta la imbunatatirea rezistentei termice a unei ferestre si poate sa contribuie la o eficienta energetica sporita pentru fiecare camera si, de ce nu, chiar pentru intreaga locuinta. Materialele din care poate fi confectionata o rama sunt diverse si fiecare dintre acestea au avantaje si dezavantaje.

ppt.ro

Ramele din PVC, din vinil, lemn sau fibra de sticla sunt materiale care au o rezistenta buna la transferurile de caldura, mai exact au o rezistenta mai buna decat ramele confectionate din metal.

In ceea ce priveste ramele din metal sau din aluminiu, acestea au o rezistenta foarte buna si pe langa faptul ca sunt usoare sunt si puternice si nu au nevoie de foarte multa intretinere. Ramele din metal au o capacitate de transfer caloric foarte buna ceea ce le face materiale izolatoare de o calitate slaba. Pentru a reduce transferul de caldura o rama din metal trebuie sa fie izolata cu o banda din plastic plasata intre cercevea si cadru.

Ramele compozite sunt facute din lemn compozit cum ar fi PAL-ul si cheresteaua. Aceste materiale au o foarte buna stabilitate si au proprietati termice similare cu cele ale lemnului sau uneori mai bune, si au si rezistenta buna la umiditate, degradandu-se mai greu.

Ramele confectionate din fibra de sticla au o buna stabilitate dimensionala si au locuri goale care se pot umple cu izolatie, sporind astfel performanta termica prin comparatie cu ramele din vinil neizolate sau ramele din lemn.

Ramele confectionate din vinil sunt in mod normal realizate cu PVC, policlorura din vinil, utilizand lumina ultravioleta si stabilizatori care impiedica razele solare sa descompuna materialul. Acest tip de rame nu trebuie vopsite si au o foarte buna rezistenta la umezeala.

Zonele goale din rame se pot umple usor cu material izolant si de aceea sunt superioare din punct de vedere al transferului termic fata de toate tipurile de rame standard din lemn si vinil.

Ramele de lemn izoleaza foarte bine si au si dezavantajul de a se contracta si dilata in functie de temperatura si celelalte conditii climatice din zona in care se afla locuinta. Ramele confectionate din lemn au nevoie de o intretinere meticuloasa si regulata.

Pentru a reduce necesitatea intensa a interventiilor pentru intretinere este bine sa placati aceste rame cu aluminiu sau cu vinil. Daca totusi doriti sa pastrati lemnul in starea sa naturala este recomandat sa utilizati lacuri speciale si substante care sa tina acarienii la distanta.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.