Tipuri de aparate dentare

Share Button

Daca te gandesti la o investitie de viitor, ai putea sa te gandesti la un aparat dentar. Evident, acest lucru este necesar doar in cazul in care nu ai o dantura perfect dreapta.

Cum numarul norocosilor cu o astfel de dantura este minim, sunt sanse mari sa iti surada ideea unui dispozitiv ortodontic care sa iti indrepte dintii si sa iti transforme zambetul intr-unul de Hollywood.

Cautand pe internet „ aparat dentar sector 6 ieftin” , caci bugetul este limitat, am descoperit o multime de variante de aparate dentare, care mai de care mai interesante. Preturile nu sunt chiar atat de mici, insa daca te gandesti ca este o investitie pentru intreaga viata, iti dai seama ca este un efort financiar care merita.

[adsenseyu1]

ppt.ro

De regula, pretul aparatului variaza in functie de tipul acestuia. Cel mai ieftin aparat pe care l-am gasit a fost cel metalic. Acesta costa undeva in jurul sumei de 2000 de lei pentru fiecare arcada si, conform specialistilor, este cel mai eficient.

Din pacate, nu este chiar atat de estetic precum ti-ai dori sa fie, asadar, daca iti doresti un zambet care sa nu fie metalic, trebuie sa optezi pentru o alta varianta de aparat.

Ceva mai scump este aparatul dentar ceramic. Acesta ajunge la 3000 de lei pe o arcada si are marele avantaj ca nu se vede. Din pacate, are si dezavantaje, principalul fiind faptul ca eficienta sa se vede intr-un timp mult mai mare.

[adsenseyu1]

Ultimul aparat dentar si de departe cel mai scump este cel din safir. Este transparent, rezistent si foarte putin vizibil, insa costa peste 3500 de lei pentru fiecare arcada.

Pentru persoanele care tin foarte mult la estetica, mai exista si aparatul dentar lingual, care este complet invizibil, dar vine cu dezavantajul pretului foarte mare si cu riscul de a se strica modul de vorbire.

Toate aparatele sunt prevazute cu unele legaturi intre bracketuri, fixate pe fiecare dinte in parte, asadar, daca iti doresti un aparat dentar, trebuie sa iti iei o responsabilitate destul de mare si sa te inarmezi cu rabdare, deoarece dureaza intre 2 si 3 ani pana in momentul in care dantura capata forma dorita.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.