Tehnologia capacitiva sau rezistiva la touchscreen Huawei?

Share Button

Tehnologia pentru touchscreen Huawei poate fi capacitiva si rezistiva.

Tehnologia capacitiva foloseste curentul de mica intensitate aplicat la un electrod special de pe marginea ecranului. La atingerea cu degetul se produce o perturbare electrica relativ mica, care este sesizata de interfata senzorului si este sesizata ca sa se faca pozitionarea foarte exacta pe ecran.

Dupa ce este stabilita pozitia in care ecranul este atins, interfata converteste datele in coordonate x/y transmise gadgetului. Acest senzor are mai multe straturi, unul conductic, un suport de sticla, un alt strat conductiv, electrodul senzorului si strat transparent care ajuta la cresterea rezistentei la uzura si protectia display-ului.

Tehnologia capacitiva este durabila si rezistenta impotriva zgarieturilor, prafului, substantelor chimice, lichidelor, etc. Exista si o testare de laborator care a dovedit ca senzorul rezista la peste 200 de milioane de atingeri fara a se degrada suprafata display-ului respectiv, ceea ce este intotdeauna de dorit.

ppt.ro

Tehnologia rezistiva foloseste doua suprafete transparente, conductive electric, la o distanta mica una de alta si separate prin retea fina de puncte de izolatie. La atingerea ecranului se produce un contact intre cele doua suprafete. Senzorii rezistivi pot fi operati folosind un creion sau o manusa, sunt mai ieftini decat cei capacitivi. Despre tehnologia rezistiva 5-wire stim ca asigura atingerea foarte rapida si precisa, rezistand la aproximativ 35 de milioane de atingeri fara sa se degradeze suprafata.

Sunt utilizatorii smartphone-urilor interesati de functionarea telefoanelor si sa stie cat mai multe despre tehnologiile folosite? Posibil ca ao parte dintre acestia sa fie foarte interesati, altii doar putin, si altii deloc. Producatorul Apple foloseste ecranul capacitiv, mult mai sensibile la atingerea foarte usoare cu degetul, cele rezistive sunt mai putin sensibile la atinerea usoara. Sa credem ca ecranele rezistive nu vor mai fi folosite?

Nu putem trage aceasta concluzie, pentru ca aceste ecrane au avantajele lor. Principalul avantaj este acuratetea, in plus acestea nu se bazeaza total pe proprietatile organice ale degetelor, deci pot fi manuite cu orice, chiar si cu manusi la temperaturi extreme. Ecranele capacitive au insa iconite mai mari si o integrare mai buna a gesturilor executate de degete pe ecran.

watchshop.ro

Producatorul Huawei lanseaza Huawei Mate 10 cu display de 5,9 inch de tip EntireView. Nu are margini pe laterale, iar marginile de sus si de jos sunt mici. Procesorul acestuia este cu opt nuclee si o untiate NPU. Ofera un SDK pentru AI si EMUI va folosi caracteristicile. Este un hibrid intre Mate S, P10 Plus si Mate 9.

Are sticla premium pe spate si pe fata un ecran imens. Viteza este de laborator de 4,5G. Camerele sunt Leica, iar vitezele sunt de pana la 1,2 Gbps.

Iata de ce ar trebui sa cunoasca si utilizatorii cate putin din tehnologiile folosite de marii producatori, pentru a face diferenta in cazul in care isi achitioneaza astfel de gadgeturi, pentru a cunoaste eforturilor si investitiile producatorilor facute pentru avantajului clientilor lor, de aceea aceasta industrie a telefoniei mobile este una dintre cele mai dezvoltate in timpurilor noastre.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.