Sfaturi utile pentru polizoare unghiulare

Share Button

La polizoare unghiulare lamele ar trebui pozitionate astfel incat sa scape direct utilizatorul, iar discurile sa nu se roteasca niciodata spre dumneavoastra.

Pentru slefuire, utilizati o roata de tip 27. Partea din spate a dispozitivului de protectie trebuie pozitionata intre discul de macinat si corpul utilizatorului, inclusiv blocarea oricarei expuneri la mana din fata.

Forta excesiva in jos fata de perimetrul discului trebuie evitata, iar unghiul maxim al discului de deasupra suprafetei fiind macinat trebuie sa fie de 15 grade.

Pentru utilizarea in regim cutoff, este necesara o protectie tip 01. Acest gardian are o fundatie inchisa pentru a contine mai bine piese in cazul in care roata se desprinde.

ppt.ro

De asemenea, ar trebui sa fie aratata de la dvs. Cu masina de rasturnare tinuta lateral, nu ar trebui sa vedeti niciodata roata. Rotile subtiri subtiri necesita ca presiunea de alimentare sa fie controlata cu grija si sa nu se macina niciodata cu partea rotii cutoff.

Verificati starea discurilor mai groase de slefuit, daca va dati seama daca se aude cand sunt lovite. Cele mai multe discuri mici de slefuire nu vor suna. Nici rotile nu vor fi subtiri.

In schimb, trebuie sa le vizualizati  si apoi sa le testati accelerand pana la viteza maxima, cu masina de slefuit indreptata in alta parte decat spre dumneavoastra sa  simtiti  orice vibratii neobisnuite inainte de a pune roata sau discul sub sarcina. Utilizati numai accesorii aprobate pentru viteza instrumentului.

Utilizati un polizor unghiular cu ambele maini pentru a controla corespunzator. Un corp de slefuit pentru lemn, cu maner spate alungit, este considerat mai usor de prins in siguranta decat modelele mai scurte.

Unele masini de taiat unghiuri au intrerupatoare de blocare, iar altele au intrerupatoare de tip “dead-man”, care inchid instrumentul atunci cand il eliberati. Cu orice tip de comutator, o frana cu motor va opri unealta mai repede pentru o siguranta suplimentara.

Alegeti un polizor cu un ambreiaj mecanic care decupleaza angrenajele de antrenare in cazul in care polizorul se leaga sau un design mai avansat care opreste scula daca un senzor inertial detecteaza o lovitura brusca a manerului.

Sprayul de scantei emis de un slefuitor contine mici fragmente de otel si particule abrazive. Purtati echipament de protectie si folositi o masca.

Daca imbracamintea dvs. este in calea scanteilor de foarte mult timp, riscati sa fiti arsi, astfel incat sa puneti ceva intre corpul vostru si lucrarea pentru deviat scanteile departe de voi.

Imbracaminte

Este bine sa ai haine specifice pentru sarcina data din cauza mizeriei implicate. Daca folositi acest instrument puternic la domiciliu, puteti purta hainele vechi.

Evitati ciucurii si obiectele legate. Uneltele de prelucrare a unghiurilor functioneaza la viteza mare, iar articolele atarnare se pot incurca si trageti masina in directia corpului, ceea ce duce la vatamari grave.

Echipament de siguranta

Uneltele de siguranta va sporesc siguranta atunci cand folositi polizorul unghiular. Uneltele vitale includ protectia la urechi, protectia ochilor, incaltaminte decenta si manusi rezistente.

Purtati intotdeauna aceste unelte atunci cand va pregatiti sa va ocupati de sarcina. Evitati pantofii deschisi care va expun degetele obiectelor care zboara, fierbinti.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.