Prevenirea imbolnavirii la locul de munca cu servicii profesionale de curatenie

Share Button

Probabil te-ai intalnit deja cu urmatoarea situatie. O persoana de la birou se imbolnaveste si dintr-o data toata lumea este acasa cu gripa.

Acest lucru se datoreaza a ceea ce se numeste „contaminare incrucisata”. Atunci cand bacteriile calatoresc intre oameni, de obicei prin alimente, suprafete, echipamente sau interactiune interpersonala, aceasta reprezinta o amenintare pentru sanatate in orice mediu interior, in care oamenii lucreaza in zone apropiate.

Cand va ganditi in medie oamenii petrec 90% din timpul lor in interior, contaminarea incrucisata poate deveni un motiv imens de ingrijorare.

Desi este important sa ai un mediu de lucru atragator si atractiv, rolul real al serviciilor profesionale de curatenie este de a asigura sanatatea si siguranta tuturor persoanelor din companie.

ppt.ro

Contaminarea incrucisata nu numai ca provoaca ingrijorari importante asupra sanatatii, dar reducerea productivitatii din cauza bolilor contractate la locul de munca duce la aproximativ 60 de miliarde de dolari in pierderi combinate pentru intreprinderi in fiecare an.

Acest lucru, combinat cu faptul ca peste 30% din cladiri au o calitate scazuta a aerului din interior, care este cauza a 50% din imbolnaviri, face ca importanta angajarii unui serviciu de curatare eficient sa fie mai cruciala decat ati putut realiza.

Cel mai simplu mod de a combate contaminarea incrucisata si de a reduce incidenta bolilor la locul de munca este sa apelati la o firma de curatenie profesionala. O curatare eficienta reduce cantitatea de bacterii cu care oamenii vin in contact in fiecare zi. Elementele precum tastaturile, telefoanele si echipamentele comune sunt principala sursa de contaminare incrucisata si, desi suna ca o solutie evidenta, curatarea calificata necesita procese detaliate, instruire si tehnici de control al calitatii.

Un curatator profesionist bine format este constient de cele mai bune practici implicate in asigurarea faptului ca bacteriile daunatoare devin un lucru din trecut si poate dezvolta un plan pentru eradicarea contaminarii incrucisate la locul de munca. Apelati acum la  servicii curatenie Cluj  si veti obtine cele mai bune rezultate.

servicii curatenie Cluj

Alte recomandari pentru prevenirea imbolnavirii la locul de munca

In primul rand, educati angajatii cu privire la prevenirea raspandirii bolilor si au un plan de boala in vigoare.

  • Mentineti mainile spalate
  • Pastrati dezinfectantul de maini pe birou si in alte zone cu trafic ridicat.
  • Asigurati-va ca suprafetele sunt curate si dezinfectate.

Zonele cheie pentru mentinerea curateniei includ birouri, tastaturi, mese, camasi, telecomenzi / echipamente pentru sali de sedinte si manere de la ferestre.

Daca sunteti bolnavi tineti cont de urmatoarele sfaturi:

  • Intotdeauna stranutati in cot.
  • Un bolnav ar trebui sa evite strangerea mainilor, impartirea mancarii sau folosirea computerului altcuiva.
  • Lucrati de acasa daca compania dvs. permite aceste optiuni.
  • Daca nu, anuntati oamenii ca nu va simtiti bine, astfel incat sa isi poata lua propriile precautii.
  • Daca este necesar sa participati la o sedinta, CDC sugereaza sa stati la cel putin 6 pasi distanta de restul grupului.

Majoritatea bolilor transmisibile sunt transmise atunci cand un individ atinge o suprafata contaminata si apoi isi atinge fata (nasul, ochii sau gura).

Principalul obiectiv al programelor de prevenire a accidentelor si a bolilor este de a preveni vatamarile la locul de munca, bolile si decesele, suferinta pe care aceste evenimente o provoaca lucratorilor si greutatile financiare pe care le provoaca atat lucratorilor cat si angajatorilor.

Programele de prevenire a bolilor si a accidentelor pot reduce drastic productivitatea pierduta, absenteismul si chiar rata mortalitatii.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.