Pastrarea in bune condtii a laptopurilor si desktopurilor

Share Button

Pastreaza-ti desktopul acoperit, daca se poate, dupa folosire. Acest lucru este recomandat nu numai pentru calculatoare noi dar si pentru calculatoare refurbished.

Dupa lichide, expunerea indelungata la caldura si fum, probabil cel mai mare dusman pentru un computer, este praful. Acesta poate sa “omoare” efectiv in timp componentele unui sistem prin blocarea spatiilor de ventilatie, a ventilatoarelor, facand intregul sistem de neutilizat.

Iti poti pastra laptopul sau calculatorul functionand in parametrii termici optimi si astfel asigurandu-i o viata mai lunga. In acelasi timp, un pc astfel ingrijit va fi mult mai usor de vandut.

Cel mai usor lucru pe care il poti face pentru a feri de praf calculatorul este, in afara de curatarea periodica (recomandam o curatare periodica cel putin o data la 2 luni), este sa tii pur si simplu calculatorul sau laptopul acoperit, atunci cand nu il folosesti.

ppt.ro

[adsenseyu1]

Foloseste o folie de protectie pentru tastatura. Va putem spune ca un potential cumparator va fi cu siguranta indepartat daca va observa ca tastatura laptopului arata jalnic sau si mai rau, are taste lipsa.

Tastaturile in acelasi timp, sunt ca niste magneti pentru praf sau alte gunoaie si de aceea este bine sa le curatam periodic. Chiar daca restul laptopului este in bune conditii, daca tastatatura arata dezgustator si neigienic, cu siguranta asta va indeparta majoritatea posibililor cumparatori.

Chiar mai rau, daca prea multe gunoaie se aduna intre taste, acestea pot cauza probleme cu functionarea, chestie destul de grava mai ales la laptopuri.

Pastreaza-ti laptopul protejat de lovituri. In mod evident, cel mai periculos lucru pentru laptopuri il constituie lovirea sau impactul in momentul caderilor accidentale, de aceea trebuie sa te asiguri ca il tii intr-o geanta speciala, anti soc, ce ofera protectie la astfel de accidente, dar feresc si de praf, umezeala, etc.

Un alt tip de pericol (cel putin atunci cand te gandesti sa il vinzi) il constituie  zgarieturile pronuntate care strica valoarea cosmetica a echipamentului. Putem lua ca exemplu 2 MacBook Pro de aluminiu, in stare de functionare identica, primul aratand impecabil, fara zgarieturi, iar cel din urma plin de zgarieturi si cu siguranta cel care arata bine poate reclama un pret de pornire ridicat.

[adsenseyu1]

Majoritatea zgarieturilor apar in urma folosirii zilnice, de aceea recomandam plasarea laptopului pe o suprafata acoperita eventual cu un material ca bumbacul, siliconul sau cauciucul. Exista materiale de acest gen, de o suprafata mai mica sau mai mare, cu care puteti acoperi biroul sau masuta unde folositi in mod frecvent laptopul.

Curata-l regulat! Curatarea regulata a laptopului cu o solutie speciala de curatat (mai ales a tastaturii) il va pastra in bune conditii, aratand aproape nou, caz in care va fi mult mai usor de vandut catre potentiali cumparatori.

Sugeram totusi sa il vinzi cand varsta sa nu trece mai mult de una sau doua generatii, pentru ca in acest mod ii pastrezi o valoare destul de ridicata si cererea este mare pentru astfel de laptopuri.

Atunci cand este vechi de mai mult de 5 generatii, valoarea scade de obicei dramatic si mai sunt cautate doar de catre colectionarii de hardware sau echipamente it.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.