Pantofi dama din piele naturala versus piele sintetica

Share Button

Putine sunt astazi magazinele care mai comercializeaza pantofi dama din piele naturala. Marea majoritate a magazinelor prefera astazi pielea artificiala sau materialele textile, chiar daca acestea nu au aceeasi calitate. Argumentul suprem in toata aceasta ecuatie este pretul scazut, care este de inteles, de vreme ce si costurile de fabricatie sunt altele.

Sa ne gandim numai cata munca se depune pentru confectionarea unui pantof din piele naturala. In primul rand, trebuie spus ca pielea provine de la animale, care trebuie sacrificate legal. De asemenea, ea trebuie prelucrata in conditii speciale, tabacita si mai apoi vopsita, pentru ca mai apoi sa fie tratata astfel incat sa nu povoace niciun fel de alergii sau alte efecte negative asupra piciorului. Mai apoi, vorbim despre confectionarea propriu-zisa, care este cu mult mai anevoioasa decat in cazul materialului textil, data fiind rezistenta sporita a pielii naturale.

Astfel, in timpul in care coasem o pereche de pantofi din piele, probabil o companie va prefera sa faca trei perechi din piele artificiala sau material textil. Care sunt insa avantajele si dezavantajele pe care le prezinta incaltamintea din piele? Sa vedem in cele ce urmeaza.

Avantaje la pantofi dama din piele naturala

ppt.ro

Primul lucru pe are il vei observa dupa ce porti pantofi dama din piele naturala este lejeritatea pe care o simte piciorul, chiar si dupa purtare indelungata. Aceasta in conditiile in care pantofii sunt alesi pe marimea potrivita, astfel incat nici sa nu ne stranga, dar nici sa nu ne fie mari. De obicei, atunci cand pantofii sunt ceva mai mari, jocul acestora pe picior ne-ar putea provoca basici si bataturi dureroase, care probabil vor starni o repulsie din partea purtatorului.

Acest disconfort va dispara insa cu timpul, cata vreme pielea are capacitatea de a se plia perfect pe picior, luand in cele din urma forma acestuia. Astfel, pielea naturala se mai intinde la purtat, spre deosebire de pielea artificiala. Un alt avantaj tine de confort la purtat, in afara de mersul usor si adaptarea pe laba piciorului.

Un pantof din piele va lasa intotdeauna piciorul sa respire, absorbind eficient transpiratia si mirosurile neplacute. Acest lucru nu se intampla insa in cazul incaltarilor din piele artificiala, care emana un miros greu dupa o zi de purtat. Alternativa ar fi captusirea interiorului cu un material din bumbac, insa putine companii recurg la acest lucru, cata vreme, din nou, poliesterul este cu mult mai ieftin si poate fi fabricat la scara larga.

Cat costa un pantof bun din piele naturala

watchshop.ro

Toate acestea se traduc insa in costuri. Astfel, daca un pantof din piele naturala poate costa si cateva sute de lei, unul din piele artificiala va costa cu mult mai putin, putand ajunge si la o treime. Este drept insa, si confortul este cu totul altul.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.