Lucruri importante de stiut despre custodia copiilor in caz de divort

Share Button

Odata cu trecerea timpului, din diferite motive foarte multe familii au ajuns sa se destrame, iar singura solutie pentru ca cei doi soti sa poata avea in continuare o viata normala a fost divortul.

Ei bine, situatii de acest gen sunt intalnite zilnic in Romania, asa ca in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie doi soti despre divort, in cazul in care nu isi mai doresc sa ramana impreuna.

Ei bine, in primul rand trebuie precizat faptul ca termenul mediu pentru solutionarea unui divort depinde foarte multe de modalitatea de divort aleasa de catre cei doi soti, dar si de existenta copiilor minori, pentru ca aici deja discutam despre custodie copil.

Totodata, complexitatea probatoriului dar si gradul de aglomerare al judecatoriei respective sunt alti doi factori de care depinde termenul de solutionare al unui divort. De regula insa, durata unui divort nu ar trebui sa depaseasca perioada de 4 – 6 luni, insa exista si cazuri in care un proces de divort dureaza mai mult de un an, in functie de probatoriul administrat in cauza.

ppt.ro

Doi soti care urmeaza sa divorteze, in cazul in care au unul sau mai multi copii, trebuie sa stie ca instanta va tine cont de anumite criterii importante pentru a stabili cine va detine custodia copilului sau a copiilor.

Mai intai de toate, instanta va verifica personal situatia fiecarui parinte, dar si personalitatea acestora si atentia pe care parintii o acorda cresterii si educarii copilului, dar si implicarea afectiva.

Apoi, instanta verifica in mod evident si daca au existat sau exista antecedente penale in ceea ce priveste violenta in familie, sau infractiuni care pot sa influenteze in mod negativ dezvoltarea copilului.

Mai mult decat atat, cei doi soti care urmeaza sa divorteze si care isi doresc sa obtina custodia copilului sau a copiilor, trebuie sa stie ca instanta tine foarte mult cont si de relatia pe care parintele o are cu copilul sau cu copiii, fireste in conditiile in care acestia sunt destul de mari pentru a putea discuta in camera de consiliu cu judecatorul sau cu un psiholog.

Apoi, nu trebuie uitat ca tot atunci cand discutam despre un divort iar cei doi soti au unul sau mai multi copii minori, instanta va tine cont si de situatia financiara a fiecarui parinte, si de posibilitatea de trai pe care parintele le-o poate asigura copiilor. Cel mai important este pentru un copil sa creasca intr-un mediu echilibrat si sanatos.

Asadar, dupa cum se poate observa, in cazul in care cei doi soti nu se mai inteleg si nu isi mai doresc sa ramana impreuna, trebuie sa stie ca instanta va tine cont de anumite aspecte foarte importante in ceea ce priveste stabilirea custodiei copilului sau a copiilor.

watchshop.ro

In ceea ce il priveste pe parintele care nu obtine custodia copilului sau a copiilor, trebuie precizat ca acesta va avea dreptul de a-si vizita copilul sau copiii, in functie de cum stabileste instanta.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.