De ce trebuie vidanjate fosele septice

Share Button

Stim cu totii de ce avem nevoie de vidanjare fose septice insa sunt si persoane care acum fac cunostinta cu fosele si care au nevoie de informatii suplimentare despre ele.

Casele care nu sunt conectate la un sistem public de canalizare au adesea un rezervor septic si campuri de scurgere pentru a se ocupa de apa uzata. Acest tip de instalatie este denumit si un sistem individual de tratare a apelor reziduale. Toate apele uzate din bucatarie, baie si rufe se varsa in acest sistem si sunt eventual returnate mediului inconjurator prin campurile de scurgere. Este sarcina rezervorului septic de a curata aceasta apa uzata inainte de a o introduce inapoi in pamant.

Ce este un rezervor septic?

Un rezervor septic standard este alcatuit din beton prefabricat, plastic greu sau metal. Acesta este conceput pentru a tine toata apa uzata din casa, asigurand acumularea unui spatiu de stocare a deseurilor solide pana cand acestea sunt defalcate si procesate din sistem. Versiunile mai vechi constau dintr-un singur compartiment, in timp ce cele mai noi modele au de obicei doua sau trei compartimente. Rezervoarele sunt disponibile in diferite capacitati, variind intre 1000 si 1500 galoane.

ppt.ro

Cum functioneaza un rezervor septic?

A sti cum functioneaza un rezervor septic este esentiala pentru a intelege importanta curatarii regulate a acestuia. Un orificiu de intrare este situat pe o parte a rezervorului. Aici intra toate deseurile din casa ta in sistem. Bacteriile din rezervor ajuta la descompunerea deseurilor solide.

In timpul acestui proces sunt create trei straturi. Stratul superior al solidelor organice pluteste in partea de sus a rezervorului si se numeste “spuma”. Solidele anorganice, care sunt denumite “namoluri”, cad la fundul rezervorului. Un lichid este cunoscut sub numele de “efluent”, care este de fapt apa uzata tratata care este gata de expulzare in mediul inconjurator. Efluentul este transferat printr-o iesire care il directioneaza printr-un sistem de drenare in drum spre o zona desemnata cunoscuta ca camp de scurgere.

Trei motive importante pentru curatarea rezervorului septic

Indiferent de marimea sau stilul rezervorului septic pe care il aveti, este important ca acesta sa fie curatat in mod regulat pentru a va asigura ca acesta functioneaza corespunzator. Daca nu ai grija de sistemul tau, in cele din urma va esua. Iata trei motive importante pentru a organiza curatarea rezervoarelor septice.

Sanatate mai buna: un rezervor septic mentinut necorespunzator duce la riscuri semnificative pentru sanatate create atunci cand apele reziduale tratate necorespunzator se scurg in curte  si in apele de suprafata. Si un rezervor grav neglijat poate duce chiar la  apa in casa ta, introducand bacterii in casa.

Economii financiare: Mentinerea rezervorului dvs. septic prin curatarea regulata este mai putin costisitoare decat inlocuirea acestuia. Cand rezervorul este curatat in mod corespunzator, tehnicianul de service poate examina rezervorul pentru semne de deteriorare structurala, inclusiv fisuri, scurgeri si probleme create de-a lungul anilor prin asezarea rezervorului.

Acestea sunt doar cateva motive pentru care ai nevoie de vidanjare fose septice si iti recomandam sa apelezi la profesionisti ori de cate ori consideri ca trebuie sa iti vidanjezi fosa septica.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.