De ce sa cumparam calculatoare refurbished?

Share Button

Cumpararea de calculatoare refurbished inseamna intelegerea nuantelor importante pe care le vom clarifica. In primul rand: exista refurbishat de magazin si refurbishat de producator. Va recomandam in general sa aveti grija la cumpararea modelelor renovate la magazin.

Avem mai putina incredere in controlul calitatii tehnicienilor din magazinul din spate, pe care comerciantii cu amanuntul il justifica prin practica: cele mai multe refurbshed in magazin vin cu o garantie limitata, de obicei de la 30 de zile la 90 de zile.

Daca comerciantii cu amanuntul nu au suficienta incredere in a-si sustine PC-ul reinnoit cu o garantie reala – fara a incerca sa te faca sa platesti mai mult pentru o acoperire extinsa – nu trebuie sa crezi nici in ei. Apropo, PC-urile vandute la comerciantii cu amanuntul, in cutii stampilate “refurbished” vin de obicei de la producator, dar ar trebui sa verificati in continuare garantia.

Producatorii care se ocupa de refurbishare PC-uri sunt mai susceptibili sa vina cu aceeasi garantie ca si pentru cele noi. Apple si Dell sunt exemple bune. OEM nu ar face acest lucru fara a avea incredere ca refurbisharea este cel putin la fel de buna ca si un calculator nou, daca nu chiar mai buna. Ori de cate ori este posibil, ati putea cumpara refurbishate de la producator. Cu toate acestea, nu avem nici o problema cu cumparare de la comerciantii cu amanuntul care vand calculatoare “refacute din fabrica”.

ppt.ro

Spre deosebire de conventia populara, nu toate calculatoarele refurbishate se intorc stricate si multe au fost in stare buna de lucru atunci cand au fost trimise inapoi catre vanzator sau producator (adesea nu pentru probleme, ci pur si simplu pentru toanele cumparatorului).

Unele PC-uri vandute ca refurbished nu au parasit niciodata fabrica, ceea ce este adesea cazul modelelor configurate la comanda. Cineva anuleaza comanda, iar producatorul este blocat vanzand noul PC ca fiind reconditionat. Apropo, aceste modele nu sunt neaparat mai bune decat cele noi. Sunt noi, cu reduceri mari.

Cumpararea de la magazinele  poate fi nedureroasa, daca este facuta corect, sau dezamagitoare atunci cand cumparatorii sunt neatenti. Iata cateva indicii pentru a va ajuta sa aveti o experienta de cumparaturi buna:

  1. “Open Box” nu este acelasi lucru cu “refurbishat”. Nu cumparam niciodata articole cutie deschisa si descurajam pe toti ceilalti sa faca acest lucru. Deschiderea cutiei este o situatie totala de haos. Nu stiti cu cine acest PC a trait, ca sa spunem asa, si probabil nu vrem sa stim. Garantiile sunt, de obicei, neglijabile, de la nici una pana la trei luni.
  1. Verificati daca produsul a fost reconditionat sau este nou (de exemplu, o comanda anulata sau una suprascrisa). Ar trebui sa stiti exact ce achizitionati si de la ce evaluati cat de bune sunt economiile. In general, refurbishate;e ar trebui sa coste mai putin decat supraincarcarea sau comenzile anulate. Dar nu va plangeti daca un producator ofera o reducere mai mare la un sistem nou.
  1. Cand cumparati dintr-un magazin, aflati de unde provine refurbisharea. A fost returnat la magazin si a fost refurbishat, sau a venit asa de la producator? Din nou, va recomandam sa va lipiti de producatori.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.