De ce e important sa stim o limba straina?

Share Button

Din ce in ce mai mult, de cativa ani chiar, se pune accent pe invatarea unei limbi straine. Cursuri engleza  cursuri franceza, cursuri italiana sau cursuri japoneza, toata lumea isi doreste sa se perfectioneze intr-o limba straina.

Ceea ce este si mai imbucurator este sa vedem ca nu numai tinerii sunt interesati sa acceseze aceste programe. Sunt persoane cu job-uri stabile, functii importante, care doresc sa se perfectioneze si sa aprofundeze o limba straina .

Pentru ca interes exista, ne-am gandit sa facem o centralizare a motivelor pentru care este bine sa invatam o limba straina, indiferent de varsta. Atentie! Nu spune nimeni ca este usor! Nu spune nimeni ca a invata o limba straina la 30 de ani este acelasi lucru cu a invata o limba straina la 10, de exemplu! Insa, in esenta, ce este usor in viata!

Bun… Haide sa invatam impreuna de ce este important sa stii o limba straina?

ppt.ro

1. Un pas inainte in cariera- Suntem atat de multi si atat de putine job-uri ok pe piata, ca ajungem sa ne calcam in picioare, la propriu, atunci cand se elibereaza ceva. Tocmai de aceea, in ziua de astazi cerintele sunt foarte mari, iar noi trebuie sa fim super calificati ca sa obtinem jobul dorit si, de aici, venitul necesar.

Una dintre conditiile oricarui angajator este sa stim la perfectie o limba de circulatie internationala. Mai mult decat atat, am intalnit cazuri cand angajat fiind, din dorinta de a avansa in ierarhie, individul X a inceput niste cursuri de limbi straine. Sa nu mai vorbim despre situatiile in care chiar angajatorul pune la dispozitia angajatilor astfel de cursuri de perfectionare.

2. Calatorim mult, vorbim mult- Fie ca mergem in interes de serviciu, fie ca plecam in vacante sau ca ne vizitam rudele stabilite peste hotare, este clar, deschiderea catre exterior este foarte mare. Este obligatoriu ca atunci cand plecam afara sa stim cateva notiuni de baza intr-o limba straina. Altfel, comunicarea ne va fi imposibila, iar neajunsurile pe masura.

3. Esti freelancer! Te ajuta!- Revenind asupra job-ului, stringent subiect in ziua de astazi, in freelancing, de asemenea, cunoasterea unei limbi straine face diferenta. Ma intrebati de ce? Hai sa nu ne limitam la a obtine job-uri exclusiv in Romania, daca exista oportunitatea catre afara.

Freelancing asta inseamna, nu-i asa? Lucreaza de oriunde, pentru oricine. Așadar, daca suntem freelanceri si stapanim cum se cuvine o limba de circulatie internationala, s-ar putea sa ni se ofere joburi foarte interesante, cu pachete financiare mai mult decat motivante.

4. Ne imbunatatim memoria- Nu este o teorie spusa fara sa aiba o relevanta in realitate. Oamenii de stiinta spun clar: cine invata o limba straina este, demonstrat, un om mult mai creativ si mai logic. In cazul copiilor se evidentiaza cel mai bine acest lucru. Cei care studiaza de mici o limba straina au rezultate mult mai bune la examene, fie ca vorbim despre literatura sau matematica.

5. Suntem mai atragatori- Tot oamenii de stiinta ne spun si acest lucru. In urma unui studiu facut de britanici cu angajatii catorva sute de agentii matrimoniale s-a descoperit ca suntem mult mai atragatori in ochii sexului opus daca stim o limba straina. Asadar, mai in gluma, mai in serios, lucrurile sunt clare:

watchshop.ro

Suntem iubiti in functie de cate limbi straine stim!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.