Cum trebuie sa aveti grija de un smartphone pentru a preveni deteriorarea acestuia?

Share Button

Cei mai multi dintre noi transportam smartphone-urile oriunde mergem. Si de obicei le purtam in buzunare. Acesta poate fi un lucru bun in cazul in care telefonul este pastrat intr-o husa flip cover sau intr-un saculet. Chiar si o carcasa smartphone poate fi utila. Indiferent de tipul de huse telefoane ales, acestea sunt utile pentru ca protejeaza telefonul.

Asadar, pentru a nu se deteriora telefonul in urma unei cazaturi din buzunar, este necesar ca acesta sa fie pastrat intr-o husa smartphone, si de-asemenea este indicat sa fie echipat cu o folie de protectie din sticla pentru ecran.

Cu siguranta insa, exista si alti factori care pot sa afecteze durata de viata a unui smartphone, iar caldura ese unul dintre acestea. Din acest motiv, este indicat sa stiti cum trebuie sa protejati telefonul.

Toate smartphone-urile au componente care evacueaza caldura. Cele mai importante includ bateria, CPU-ul si memoria RAM. Cu cat aveti mai multe aplicatii deschise pe telefon, cu atat mai mult aceste componente ar fi supuse stresului pentru a efectua si genera caldura in acest proces.

ppt.ro

Deci, pentru a va mentine telefonul relaxat, ceea ce este important pentru performanta optima, trebuie sa inchideti aplicatiile si paginile web pe care nu le utilizati in prezent. Acest lucru se poate face urmarind manual aplicatiile sau utilizand o aplicatie de curatare care opreste automat toate aceste aplicatii dintr-o data.

Evitati pastrarea lor in buzunar sau in geanta!

Cand caldura este foarte puternica in timpul verii, devine deosebit de periculoasa chiar si pentru dispozitivele noastre electronice, in special telefoanele noastre. Aceasta face ca dispozitivele sa se supraincalzeasca daca le purtati in buzunar sau in geanta cand calatoriti, ceea ce poate provoca defectiuni componentelor interioare.

Daca nu aveti de ales, cel putin ati putea sa scoateti din geanta sau din buzunar telefonul la intervale regulate pentru a va asigura ca nu este supraincalzit. Dar, desigur acest lucru nu inseamna ca daca ati ajuns acasa din oras si telefonul este supraincalzit, trebuie sa il puneti la racorit in frigider. In acest fel, il stricati.

Evitati jocurile de care descarca repede bateria telefonului mobil!

Telefoanele noastre inteligente sunt menite sa ne pastreze mereu in priza, si bineinteles, jocurile reprezinta principala optiune a distractiilor. Cu toate acestea, unele jocuri pot avea un impact semnificativ asupra duratei de viata a bateriei telefonului prin descarcarea rapida. Cand se intampla acest lucru, vi se va cere sa o incarcati la fiecare cateva ore, ceea ce ar creste caldura din dispozitiv si ar reduce performanta sa globala.

Nu uitati telefonul in masina!

Masinile se pot bucura de o temperatura exceptionala in timpul verii (atat in ‚Äč‚Äčinterior cat si in exterior), cu exceptia cazului in care acestea se afla intr-o zona in care este umbra, iar aerul din interior este putin mai rece. Trebuie sa va asigurati ca nu va lasati telefonul in masina, mai ales daca trebuie sa parcati in aer liber la amiaza. Chiar si cu ferestrele sale deschise, temperaturile din interiorul masinii se pot ridica la nivele nebunesti si acest lucru ar putea fi dezastruos pentru telefonul mobil.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai utile sfaturi care va pot ajuta sa va protejati telefoanele mobile. Cu toate acestea, cel mai pretios sfat, este sa va pastrati in permanenta dispozitivul intr-o husa smartphone, pentru a fi protejat si impotriva loviturilor, nu doar impotriva temperaturii ridicate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.