Cum sa nu te tepuiesti cand inchiriezi o masina?

Share Button

Sectorul de inchirieri auto Bucuresti este destul de ofertant pentru doritorii unui astfel de produs. In noianul de oferte, insa,  se pot strecura oricand multe asa-numite chilipiruri, care se pot dovedi ulterior adevarate “tepe” pentru cei care ajung sa intre in contact cu astfel de ofertanti.

In acest sens, cei care inchiriaza masini trebuie sa fie atent studiati de posibilii clienti, acestia fiind obligati sa nu lase nimic la voia intamplarii atunci cand prospecteaza piata pentru a gasi cea mai buna oferta pentru buzunarul si nevoile lor. Chiar daca cotidianul nostru este invadat de promotii de tot felul, noi fiind tentati sa ne lasam subjugati de astfel de oferte de zile mari, este bine ca pragmatismul sa primeze in fata emotiilor de moment provocate de aceste mici “afaceri”.

Tocmai de aceea, atunci cand doriti sa inchiriati o masina, aveti nevoie sa fiti insotiti de cat mai multa obiectivitate, uneori fiind nevoie sa va sacrificati buzunarul, decat sa aveti parte mai tarziu de momente dureroase care va vor face sa regretati ca ati fost luat de valul unei promotii mult prea provocatoare.

[adsenseyu1]

ppt.ro

Ce trebuie sa stiti atunci cand intrati in hora cautarilor dupa o masina de inchiriat? Nu-I greu de ghicit ca, in aceasta perioada de dezvoltare exploziva a tehnologiilor informationale, prima sursa de cautare pentru inchirierea unei masini sunt site-urile de pe internet.

Odata ajunsi in fata posibilului ofertant, dumneavoastra trebuie sa respectati cativa pasi esentiali pentru siguranta ulterioara a buzunarului si lipsa oricaror neplaceri.

In primul rand, dupa ce vi se pare ca ati gasit ofertantul potrivit, cautati ca firma prestatoare sa aiba date de contact reale afisate pe site. Aici trebuie sa fie specificate adresa firmei si un numar de telefon pentru contact.

Nu va multumiti cu o singura verificare, ci incercati sa cautati mai multe date despre aceasta firma pe internet.  Puteti avea surpriza ca, la o simpla cautare de nume, sa gasiti o serie de raspunsuri la intrebari care va framanta. Daca exista clienti care au avut de suferit de pe urma serviciilor oferite de firma respectiva, este posibil ca unele dintre nemultumirile lor sa fie postate pe forumuri de profil.  Eventual, puteti deschide chiar dumneavoastra un topic de discutie legat de acest subiect, pe unul dintre forumurile de profil.

[adsenseyu1]

Nu ezitati sa verificati daca firma este inregistrata la Registrul Comertului, in acest sens cautand CIF-ul acesteia (codul de identificare fiscal). Totodata, daca pretul serviciilor oferite vi se pare suspect de mic, incercati sa cautati mai multe oferte din acest sector, comparand apoi tarifele si conditiile care deriva din oferta.

Atunci cand sunati la firma pentru a cere mai multe informatii, fiti foarte atent la detaliile care vi se ofera la telefon. Puteti avea surpriza, de pilda, sa vi se comunice un pret la telefon si dumneavoastra sa constatati ca, in realitate, trebuie sa semnati contractul pe alte tarife. Vi se poate comunica la telefon, de pilda, ca veti fi taxat cu 0,40 eurocenti per kilometru, dar dumneavoastra sa va ganditi la 0,040 eurocenti.

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce inseamna piata de inchirieri auto, este indicat sa studiati cu atentie si experientele traite de alti oameni in acest sens, fie ca au inchiriat masini din Romania, fie din strainatate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.