Cum alegi covorul ideal pentru locuinta ta?

Share Button

Modificarile pe care le poate suferi interiorul unei locuinte pot sa fie diferite, iar aici putem aminti zugravirea peretilor, inlocuirea obiectelor vechi de mobilier cu altele mai noi, sau chiar schimbarea vechilor covoare, cu alte covoare care pot oferi un aer mai elegant locuintei.

Alegerea covorului ideal, care sa ofere un aer mai elegant locuintei insa, poate sa fie destul de dificila, pentru ca atat magazinele online de profil, cat si magazinele de la tine din oras, iti pun la dispozitie o multime de modele de astfel de accesorii.

In primul rand, atunci cand vrei sa iti inlocuiesti vechile covoare de acasa, cu altele main oi, nu trebuie sa iti indrepti atentia spre acele covoare prea mari raportate la suprafata incaperii.

Cel mai bine ar fi sa eviti covoarele mari, pentru ca ele vor oferi senzatia unui spatiu ingust si inghesuit. Un covor pentru a fi cu adevarat apreciat, trebuie sa fie vizibil atat in lungime, cat si in latime, insa nu trebuie sa fie acoperit cu vreun obiect de mobilier. Deci, ar fi bine sa alegi covoare care sa nu fie mai mari de 50% din suprafata camerei.

ppt.ro

Culoarea covoarelor este un alt detaliu de care trebuie sa tii cont. In acele camere mici, sau in acele camere intunecoase, va fi nevoie sa alegi covoare in culori pastelate, pe cand, daca vorbim despre camera mari si luminate, atunci va fi nevoie sa te orientezi spre covoare inchise la culoare, pentru a crea un contrast deosebit.

Ideal ar fi sa existe contrast si intre covor si podea, astfel ca daca parchetul are o culoare inchisa, ar fi bine sa optezi pentru un covor in nuante deschise. In cazul in care parchetul are o culoare deschisa, atunci nuantele covorului ar fi bine sa fie ceva mai inchise.

Trebuie sa ai grija si in ceea ce priveste imprimeul covorului, pentru ca acesta trebuie sa se potriveasca perfect stilului in care iti este locuinta amenajata. Daca iti vei indrepta atentia spre covoare cu imprimeuri care apartin stilului persan, acestea vor scoate in evidenta o eleganta clasica.

Camerele care sunt amenajate intr-un stil modern, vor avea nevoie de covoare unicolore, cat mai simple, pentru ca alt tip de covoare ar strica aspectul interiorului.

Un alt detaliu extrem de important, de care cu siguranta vei tine cont in momentul in care vei cauta covoare pentru locuinta ta, va fi reprezentat de locul si suprafata pe care acest accesoriu o va acoperi.

In zonele intens circulate, va fi nevoie de un covor inchis la culoare, pentru ca daca vei face greseala de a alege un covor in nuante deschise, acesta iti va da o multime de batai de cap, datorita faptului ca se va murdari foarte repede.

Tesatura covorului este iarasi un aspect de care trebuie tinut cont, astfel ca trebuie sa iti alegi covoare care au o tesatura cat mai buna, si cat mai rezistenta in timp, daca vrei sa te poti bucura mai mult timp de acest accesoriu.

Asadar, alegerea unui covor nu este atat de simpla precum iti imaginai, insa daca vei tine cont de toate aceste detalii, cu siguranta te vei descurca, si vei alege covoarele potrivite pentru locuinta ta.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.